Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Nedvěd s Poborským se představili v benefici pro Haiti

Lisabon - Charitativní zápas fotbalových hvězd na pomoc obětem zemětřesení na Haiti mezi All star týmem Benfiky Lisabon a výběrem světa pod vedením francouzské legendy Zinédina Zidana skončil remízou 3:3. Do zápasu na lisabonském Stadionu světla ve druhém poločase zasáhli i dva čeští fotbalisté. Za Benfiku nastoupil její bývalý hráč Karel Poborský, za Zidanův tým hrál Pavel Nedvěd. Mezi střelce se však nezapsali. Za Benfiku dvakrát skóroval útočník Nuno Gomes a trefila se i nedávná posila Eder Luís. V Zidanově týmu mířili přesně Kaká, Robert Pirés a indický útočník Bútia.

Z českých hráčů byl aktivnější Nedvěd, který byl dokonce blízko gólu, ale po přihrávce od rumunské legendy Georgeho Hagiho nestihl prostrčit míč pod brankářem. Dva jeho dobré centry pak spoluhráči nevyužili. 

"Jsem velmi rád, že jsem se mohl znovu setkat s tolika skvělými hráči. Hlavní ale je, že jsem tu udělali něco moc důležitého. Snažili jsme se bavit lidi v tak těžké době. Snad to trochu pomohlo," uvedl Nedvěd, který si zahrál mimo jiné s nejslavnější portugalským sprinterem a trojnásobným mistrem Evropy Francisem Obikwelem.

Na hřišti váleli Figo, Laudrup i Gomes

Za Zidanův výběr si zahráli mimo jiné Luís Figo, Edgar Davids, Patrick Kluivert, Phillip Cocu, Fernando Hierro, Fabian Barthez, Michael Laudrup, či současné opory Barcelony Thierry Henry a Dani Alvés.

V týmu Benfiky nastoupili vedle současných hráčů, jako jsou Javiér Saviola, Nuno Gomes či Oscar Cardozo, také legendy Rui Costa, Humberto Coeldo, Abél Xavier, Fernando Chalana a Poborský, kterého si vyžádali domácí fanoušci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články