Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Necid zajistil CSKA Moskva dvěma góly postup

Praha - Fotbalisté CSKA Moskva postoupili do vyřazovací části Evropské ligy. Dvěma góly se na domácí výhře 3:1 nad Palermem ve 4. kole podílel útočník Tomáš Necid. Palermo, které hrálo hodinu o deseti bez vyloučeného Antonia Nocerina, si tak výrazně zkomplikovalo šanci na postup; v příštím utkání musí porazit pražskou Spartu. Postup si po dnešních zápasech zajistily také Borisov, Porto a stoprocentně úspěšné duo Petrohrad, Stuttgart.

Necid, který v základní sestavě dokonale zastoupil zraněného konkurenta Seydoua Doumbiu, se prosadil po přestávce a dvěma góly během čtyř minut otočil špatně rozehraný duel. Jednadvacetiletý reprezentant, který v soutěži zaznamenal už tři branky, se poprvé trefil tvrdou ranou z otočky. V druhém případě zblízka zakončil akci autora první branky Japonce Keisukeho Hondy.

Záznamy a sestřihy utkání Evropské ligy sledujte zde

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání CSKA Moskva - Palermo

Palermo začalo v Moskvě dobře a už v desáté minutě ho poslal do vedení útočník Massimo Maccarone, který po přihrávce uzdraveného kapitána Fabrizia Miccoliho až ve čtvrtém utkání skupiny ukončil neprůstřelnost CSKA. Naděje sicilského celku však snížil ještě v prvním poločase záložník Nocerino, vyloučený za dvě žluté karty během čtvrthodiny. Domácí, kteří neprohráli jedenáctý soutěžní zápas za sebou, využili početní výhodu třemi rychlými góly už během první desetiminutovky druhého poločasu.

Mezi střelce Evropské ligy se zapsal i Jan Polák, jenž zachránil Anderlechtu remízu 1:1 na stadionu AEK Atény. Záložník bruselského celku v 55. minutě premiérovým zásahem v soutěži po sedmi minutách odpověděl na proměněnou penaltu domácího Blanka a zachoval svému celku naději na postup. Bývalý fotbalista Liberce a Norimberku odešel ze hřiště v 78. minutě, celé utkání odehráli v dresu Anderlechtu obránci Ondřej Mazuch a Jan Lecjaks.

Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim a Leverkusen s Michalem Kadlecem vyhrály svá utkání shodně až díky brankám v závěru. Německému celku zajistil domácí výhru 1:0 nad Arisem Soluň až v poslední minutě Chilan Arturo Vidal. Španělský obhájce trofeje porazil Rosenborg v Trondheimu 2:1 zásluhou trefy portugalského záložníka Tiaga z 84. minuty.

Postup do jarních bojů se naopak vzdálil Juventusu Turín. Ten bez zraněného beka Zdeňka Grygery a dalších klíčových opor v Itálii remizoval bez branek se Salcburkem a počtvrté za sebou uhrál v EL jen nerozhodný výsledek. Skupinu vedou shodně se sedmi body Lech Poznaň a Manchester City. Polský klub, který v 3. předkole Ligy mistrů vyřadila Sparta Praha, dnes doma porazil bohaté "Citizens" 3:1.

Druhý anglický zástupce Liverpool navázal na dvě ligová vítězství za sebou a na stadionu Anfield Road zdolal zásluhou čistého hattricku kapitána Stevena Gerrarda Neapol 3:1. Svěřenci trenéra Roye Hodgsona sice po prvním poločase prohrávali, ale po přestávce střídající Gerrard v posledních čtrnácti minutách utkání otočil.

Výsledky zápasů 4. kola základních skupin EL

Skupina A:

Lech Poznaň - Manchester City 3:1 (1:0)

Juventus Turín - Salcburk 0:0

Skupina B:

Rosenborg - Atlético Madrid 1:2 (0:1)

Leverkusen - Aris Soluň 1:0 (0:0)

Skupina C:

Gent - Sporting Lisabon 3:1 (1:1)

Levski Sofia - Lille 2:2 (1:1)

Skupina D:

FC Bruggy - Dinamo Záhřeb 0:2 (0:0)

PAOK Soluň - Villarreal 1:0 (1:0)

Skupina E:

Borisov - Šeriff Tiraspol 3:1 (1:1)

Dynamo Kyjev - Alkmaar 2:0 (0:0)

Skupina F:

CSKA Moskva - Palermo 3:1 (0:1)

Skupina G:

Hajduk Split - Petrohrad 2:3 (0:1)

AEK Atény - Anderlecht 1:1 (0:0)

Skupina H:

Getafe - Stuttgart 0:3 (0:1)

Odense - Young Boys Bern 2:0 (1:0)

Skupina I:

PSV Eindhoven - Debrecín 3:0 (2:0)

Sampdoria Janov - Metalist Charkov 0:0

Skupina J:

Sevilla - Karpaty Lvov 4:0 (3:0)

Paris St. Germain - Dortmund 0:0

Skupina K:

Liverpool - Neapol 3:1 (1:0)

Steaua Bukurešť - Utrecht 3:1 (1:1)

Skupina L:

Rapid Vídeň - CSKA Sofia 1:2 (0:0)

FC Porto - Besiktas Istanbul 1:1 (1:0)

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články