Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Necid: Věřím, že pomůžu Slavii i sobě

Praha - V okamžiku, kdy se ozvala Slavia, měl Tomáš Necid jasno. Po pěti letech se vrací do svého mateřského klubu s vírou, že v Edenu znovu nabere formu a pomůže Slavii zlepšit její ofenzivu. Necid je připraven na velký tlak, který se na něho bezesporu snese, a doufá, že zúročí své zkušenosti ze zahraničních působišť.

Tomáš Necid je zpět ve Slavii
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Tomáš Necid měl po předčasném ukončení hostování v PAOK Soluň více nabídek, pražský klub ale byl prioritou. "Měl jsem i jiné nabídky, ale jakmile se ozvala Slavia, bylo to jednoznačné," řekl Necid. "Vracím se s vynikajícími pocity. Těším se na fanoušky, že budu hrát doma, ve svém klubu, který miluji," dodal. Odchod z PAOK byl podle něj nevyhnutelný - v Řecku spíše paběrkoval. "Nechtěl jsem tam zůstat. Trénoval jsem na sto procent, byl jsem připraven, ale trenér mě bohužel nepostavil. Nechtěl bych to moc komentovat," uvedl.

Necid se mohl se vrátit i do CSKA, což prý bylo velmi reálnou možností. "Kdybych tam chtěl zůstat, tak bych tam zůstal. Bylo by ale hodně těžké se tam hned prosadit, proto jsem zvolil tuhle variantu," řekl Necid.

Tomáš Necid:

"Budu doufat, že mi vydrží zdraví. Chci nabrat formu, abych dával góly a pomáhal Slavii. Mám zkušenosti z ruské i řecké ligy, tak bych je měl zhodnotit. Góly se čekají od každého útočníka. To bude moje hlavní práce, dávat góly. Věřím, že pomůžu Slavii i sobě."

Hlavně si přeje, aby mu vydrželo zdraví. Nadějně rozjetou kariéru mu totiž dvakrát zbrzdilo těžké zranění kolena. "Rok a půl jsem nehrál, což nebylo příjemné. Psychicky jsem ale na tom byl dobře. Bylo to blbé, ale musel jsem to zvládnout," podotkl Necid. Teď už je úplně v pořádku. "Koleno drží. Letní přípravu jsem odmakal, během minulého půlroku jsem nevynechal ani jediný trénink," řekl.

Rád by navázal na podzim 2008, kdy se stal s jedenácti góly nejlepším střelcem ligového podzimu. "Moc rád na to vzpomínám, ten půlrok byl vynikající. Sešla se dobrá parta, fanoušci byli skvělí a my jsme hráli výborný fotbal," vzpomínal Necid. "Od té doby se toho změnilo hodně. Osobně znám jen Karola Kisela, který už navíc nehraje, a Tomáše Mičolu," doplnil.

Miroslav Koubek, trenér Slavie:

"Víme, že má střelecké dispozice. Uvidíme, jak se ta pauza na něm podepsala a jak rychle se dokáže vrátit do střelecké formy, v jaké jsme ho znali. To nejhorší už má za sebou, v PAOK absolvoval všechny tréninky a dnes to bylo i vidět."

Tomáš Necid
zdroj: EPA

Ze zahraničí sledoval na dálku i existenční problémy Slavie v minulých letech, kdy Pražanům dokonce hrozil krach. "Není to příjemné, když se klub, ve kterém jste vyrůstal a který milujete, topí v krizi. Přijdou ale lepší časy a Slavia se vyhoupne nahoru," mínil Necid.

Současné postavení Slavie ho neděsí. Věří, že z jedenáctého místa tabulky půjde nahoru. "Není to hezký pohled na tabulku, ale takový je fotbal. Jednou jste dole, jednou nahoře," řekl. "Největším trápením byla koncovka. Slavia měla spoustu šancí, ale nedokázala je proměnit," uzavřel.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Necid bude hostovat ve Slavii
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články