Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nechutná dohra semifinále Copa América. Naše rodiny byly v nebezpečí, soptil Giménez

Třaskavé semifinále Copa América, v němž Kolumbie zvítězila nad Uruguayí 1:0, vyústilo po závěrečném hvizdu v hromadnou strkanici fotbalistů. Potyčky se následně přenesly i do hlediště, kde se hráči Uruguaye v čele s Darwinem Núňezem střetli s příznivci soupeře, kteří měli ohrožovat jejich rodiny. Jihoamerická konfederace CONMEBOL incident odsoudila a zahájila vyšetřování.

Uruguayský fotbalista Darwin Núňez (uprostřed) v šarvátce s příznivci Kolumbie
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst autor: Adrian Macias

Do šarvátky na trávníku se zapojila většina hráčů i členů realizačního týmu. Kromě Núňeze byl hodně vidět i velezkušený Luis Suárez, který se nejprve dohadoval s jedním z členů kolumbijské federace a poté rozzlobeně křičel i na další účastníky incidentu.

"Škádlení, slovíčkaření nebo cokoli ve hře je v pořádku. Ale co mi opravdu vadí, je způsob, jakým Borja (Miguel, pozn. red.) oslavuje. K tomu není žádný důvod. Když jsme někoho vyřadili, tak jsme to nedělali. Neoslavovali jsme před zraky brazilských hráčů. Naopak, šli jsme za nimi a ukázali jsme jim respekt," zdůraznil Suárez.

Na tribunách byla situace ještě vážnější. "Jeden sektor kolumbijských fanoušků se řítil dolů. Byla to naprostá katastrofa, naše rodiny byly v nebezpečí. Museli jsme spěchat nahoru za našimi blízkými, kteří s sebou měli malé děti. Nebyl tam ani jeden policista," nechápal uruguayský obránce José María Giménez.

CONMEBOL bude trestat

Jihoamerická fotbalová konfederace už zahájila vyšetřování a v případě disciplinárních trestů mohou hříšníci přijít o nedělní finále s Argentinou či sobotní zápas o 3. místo s Kanadou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Kolumbie – Uruguay

"CONMEBOL zahájil vyšetřování, abychom porozuměli sledu událostí a zjistili odpovědnost těch, kteří se zapojili do násilností po konci zápasu. Chceme znovu ujistit a varovat, že nebudeme tolerovat žádné chování, které špiní tuto globální oslavu fotbalu," napsali zástupci federace v prohlášení. "Je nepřijatelné, aby takovéto incidenty proměnily vášeň v násilí," dodali.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články