Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Nechci dávat falešnou naději. Začátek tréninků neznamená start ligy, upozorňuje italský ministr

Opatření týkající se italské Serie A by se měla uvolnit. Na začátku května by italské kluby mohly začít s tréninkem. Jak ale upozorňuje tamní ministr sportu Vincenzo Spadafora, zdaleka to neznamená, že obnovení soutěže je blízko.

Hráči Spalu Ferrara
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Andrea Staccioli

Jasno by podle Spadafory mohlo být po středečním jednání se zástupci svazu. Itálie je jednou z nejhůře zasažených zemí, zaznamenala 180 tisíc potvrzených případů COVID-19 a 24 tisíc mrtvých.

Fotbalové soutěže byly přerušeny v polovině března a Spadafora nedávno naznačil, že po uvolnění celostátní karantény 3. května by kluby mohly začít s přípravou. Nyní však Spadafora upozornil, že obnovení tréninků nemusí nutně znamenat i brzký návrat k soutěžím.

"Sport není jen fotbal a Serie A. Fotbalová liga je ekonomický gigant, ale my se musíme dívat i na sportovní stránku," řekl.

"Ve středu mě čeká schůzka s představiteli svazu, kteří mi předloží návrh, za jakých podmínek a opatření by kluby měly trénovat, a společně to vyhodnotíme," dodal.

"Fotbal na obnovení provozu musí být připraven. Všechno pečlivě zvážím, ale nerad bych dal někomu falešnou naději, že začátek tréninků znamená i začátek ligy," dodal.

V dohrání ligové sezony doufají kluby Serie A. Vedení elitní soutěže uvedlo, že na videokonferenci zástupci všech 20 prvoligových týmů hlasovali pro to, aby se sezona dokončila, pokud to vláda umožní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články