Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Nečekaný hrdina Štípek: Levačku mám jen na opírání

Chorzów (Polsko) - Nečekaného hrdinu oslavují fotbalisté Plzně po včerejší výhře 2:0 nad Ruchem Chorzów ve 3. předkole Evropské ligy. David Štípek nastoupil k teprve druhému soutěžnímu utkání v dresu Viktorie a hned vedoucím gólem zařídil důležitou výhru. Prosadil se navíc svou výrazně slabší levou nohou. "Doteď nechápu, jak se mi to povedlo levačkou trefit. Vždyť jí mám jen na opírání," kroutil hlavou po utkání.

Plzeňský trenér Pavel Vrba, který dvacetiletého středopolaře považuje za nástupce Milana Petržely, autora prvního gólu do polské branky ocenil. "Už na tiskové
konferenci před zápasem jsem říkal, že máme na lavičce hráče, o kterých se bude hodně mluvit. Štípas je druhý Petržela. Potřebuje nabrat zkušenosti, ale typologicky je podobný Petrželovi a my věříme, že se mu vyrovná. Každý takový moment jako dnes posouvá mladé hráče dál," poznamenal spokojený Vrba.

Štípek, jenž dosud nastoupil jen na pár minut ve 2. předkole proti Metalurgi Rustavi, se prosadil deset minut před koncem. "Martin Fillo to tam dobře zamotal, dal to pod sebe a prošlo to až ke mně," popsal svůj slavný moment .

Pavel Horváth měl o trefě svého o šestnáct let mladšího spoluhráče jasno: "Takhle to nechtěl trefit. To bylo hned vidět, že to cpal pod víko, ale hlavně že mu to tam spadlo," pochválil plzeňský kapitán Štípka. A ten to také potvrdil. "Pavel má pravdu, že jsem chtěl střílet jinak," podotkl.

Sice měl ze svého premiérového gólu za Plzeň velkou radost, ale těšilo ho hlavně to, že pomohl týmu. "Vyhrát a dát dva góly venku je do odvety dobré. Postup je určitě blíže než před zápasem," dodal David Štípek.

Horváth: Vyhrát jsme si zasloužili

Také Horváth považuje výsledek za výborný. "Před zápasem bychom ho brali a bereme ho i teď. Měli jsme více šancí a zaslouženě jsme vyhráli. Projevila se zkušenost. Ale rozhodnuto není. Stále máme před sebou těžkých 90 minut a budeme muset kontrolovat zápas jako dnes," hodnotil plzeňský kapitán.

Ruch podle něj dnes nepotvrdil svou kvalitu. "Bylo to trochu zkreslené, protože my zahráli dobře. Jejich útočník Piech je ale hodně rychlý a nepříjemný a musíme si na něj dát v odvetě pozor jako dnes," prohlásil Horváth. Podle něj se projevilo, že Plzeň měla více sil. "V tomhle horku síly ubývají rychleji. Zvláště když jsme jim moc nepůjčovali míč. Bylo na nich vidět, že jim síly dochází a my v závěru vládli," dodal Horváth.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články