Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neapol vyhrála italský pohár, ve finále přemohla Fiorentinu

Řím - Druhé vítězství ve třech letech v italském poháru zaznamenala Neapol. Zatímco v roce 2012 překvapivě porazila tehdy neporazitelný Juventus, nyní jako mírný favorit zdolala Fiorentinu. Duel dvou klubů, které byly v minulém desetiletí znovuzrozeny po finančních potížích, ovládla po dvou gólech Insigneho a brance Mertense v nastavení.

Radující se fotbalisté Neapole
zdroj: AP autor: Gregorio Borgia

Finále začalo zhruba se třičtvrtěhodinovým zpožděním. Fanoušci na Olympijském stadionu v Římě házeli pyrotechniku a bouřili se kvůli incidentu, při němž byli postřeleni dva příznivci Neapole. Ke střelbě došlo daleko od stadionu a celá událost podle všeho se zápasem nesouvisela.

Jeden z fanoušků byl postřelen do paže, druhý do hrudi a byl hospitalizován ve vážném stavu. Zranění utrpěl také policista v civilu a kolemjdoucí člověk. Podle policie využili chaosu ve městě členové římského organizovaného zločinu a útok neměl spojitost s utkáním. Střílel pouze jeden člověk a zbraň byla zajištěna.

Mezi fanoušky Neapole se nicméně před výkopem rozšířila zpráva, že muž postřelený do hrudi zemřel, a proto volali po zrušení zápasu. Zasáhnout musel kapitán týmu Marek Hamšík, jenž šéfy ultras ujistil, že mají nepřesné informace a muž je mimo ohrožení života. Fanoušci také házeli na trávník dělobuchy a světlice. Jedna z nich vybuchla poblíž hasiče, jehož museli odvést kolegové, ukázalo se však, že byl pouze otřesen z hluku.

Italský fotbalový pohár - finále:

Neapol - Fiorentina 3:1 (11. a 17. Insigne, 90.+2 Mertens - 28. Vargas). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články