Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Neapol porazila AC, Juventus ztratil s Veronou

Řím - Fotbalisté Neapole porazili v 23. kole italské ligy doma AC Milán 3:1 a upevnili si třetí místo v tabulce. V dalším ze zápasů Juventus přišel o dvoubrankové vedení nad Hellasem Verona a s nováčkem italské ligy, za kterého kvůli administrativním potížím stále nemohl nastoupit Michael Rabušic, jen remizoval 2:2. Tabulku však dál vede o devět bodů před AS Řím - to v městském derby hrálo s Laziem bez branek.

Gonzalo Higuíin
zdroj: ČTK/AP

První branku zápasu ale vstřelili "Rossoneri", když Adel Taarabt využil chybu brazilského záložníka Jorginha a přízemní střelou k tyči otevřel skóre. Čtyřiadvacetiletý záložník, který je v AC na hostování z londýnského Queens Park Rangers, se prosadil hned v prvním zápase, do kterého v dresu AC nastoupil. Neapol však dokázala prakticky vzápětí odpovědět, zpoza šestnáctky se střelou do horního rohu prosadil Gökhan Inler.

Higuaínovy chvíle přišly ve druhém poločase. Šestadvacetiletý útočník nejprve na zadní tyči usměrnil do branky přesný Inlerův centr, osm minut před koncem pak po přihrávce Josého Callejóna do prázdné branky přidal třetí gól Neapole. Dvanáctou trefou v sezoně se posunul na druhé místo v tabulce střelců italské ligy.

Juventus ztratil s Veronou, remizoval 2:2

Rabušic proti Juventusu nemohl být ani na lavičce náhradníků, protože jeho přesun stále nepotvrdila Mezinárodní fotbalová federace FIFA. Jen z hlediště domácího stadionu tak mohl sledovat výkon soupeřova kanonýra Carlose Téveze, který poslal favorizovaného obhájce titulu rychle do vedení 2:0.

Arturo Vidal v utkání s Veronou
zdroj: ČTK/AP autor: Daniele Badolato

Argentinec se nejdřív prosadil z dorážky ve čtvrté minutě, v 21. pak využil přihrávku za obranu od Paula Pogby. Sedm minut po změně stran však snížil hlavičkou po přímém kopu Luca Toni a o šokující srovnání se postaral ve čtvrté minutě nastavení po rychle rozehrané standardní situaci Juan Gómez Taleb.

Kouč Juventusu Antonio Conte byl po utkání hodně rozčilený. "Opravdu mě štve, že jsme dostali dva góly od týmu, který si vypracoval tak málo šancí. Vedeme 2:0, poprvé inkasujeme a začneme panikařit, neumím si to vysvětlit," řekl. "Ale možná to pro nás byla důležitá sprcha a začneme být pokornější. Třeba jsme to potřebovali," připustil.

AS hrálo s Laziem bez branek

Do římského souboje vstupovali sebevědomě oba rivalové. AS Řím v této sezoně zatím ve všech soutěžích prohrál jen jednou, soupeř zase po lednovém příchodu kouče Edyho Reji neztratil žádný z pěti ligových zápasů. Lazio navíc mohlo poprvé od května nasadit kapitána Stefana Mauriho, kterému vypršel trest za to, že nenahlásil ovlivnění utkání Lecce - Lazio.

Do větších šancí se dostával favorizovaný AS, Gervinhův gól v 25. minutě ale rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu, Miralema Pjaniče ve velké šanci pak zradilo zpracování. Po přestávce nevyužil nejvýraznější šance Michel Bastos a Gervinho nastřelil jen tyč.

Římské derby mezi Laziem a AS
zdroj: ČTK/Zuma autor: Giuseppe Maffia

Inter vstupoval do souboje se Sassuolem s nepříznivou bilancí jediného vítězství z posledních deseti duelů a dlouho to vypadalo, že i po dnešku bude na první výhru v roce 2014 dál čekat. V 48. minutě ho ale zachránil stoper Walter Samuel, který si naskočil na rohový kop nové posily z Lazia Hernanese a rozhodl o výhře 1:0.

Boloňa vybojovala překvapivé vítězství 2:1 nad FC Turín, i když na soupeřově hřišti prohrávala po brance Cira Immobileho již od páté minuty. Ještě do 24. minuty ale skóre zvrátil dvěma zásahy Jonathan Cristaldo a svému týmu zařídil první výhru v tomto roce.

Záložník Catanie Jaroslav Plašil chyběl ve třetím utkání za sebou v základní sestavě a jeho tým do třetice remizoval. Český středopolař nastoupil až na poslední minutu a pomohl uhájit bezbrankový výsledek s Parmou, který však jeho týmu nepomohl z poslední příčky.

Italská fotbalová liga - 23. kolo:

Fiorentina - Bergamo 2:0 (16. Iličič, 86. Wolski), Udine - Chievo 3:0 (56. Di Natale, 74. Fernandes, 86. Agyemang-Badu), Neapol - AC Milán 3:1 (56. a 82. Higuaín, 11. Inler - 8. Taarabt), FC Turín - Boloňa 1:2 (5. Immobile - 11. a 24. Cristaldo), Hellas Verona - Juventus Turín 2:2 (52. Toni, 90.+4 Taleb - 4. a 21. Tévez), Lazio Řím - AS Řím 0:0, Livorno - FC Janov 0:1 (10. Antonelli), Parma - Catania 0:0, Sampdoria Janov - Cagliari 1:0 (11. Gastaldello), Inter Milán - Sassuolo 1:0 (48. Samuel).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články