Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neapol pokračuje v krasojízdě a drží vedení v Serii A, AC Milán vynuloval Juventus

Po řízené demolici Ajaxu v Lize mistrů uspěli fotbalisté Neapole i v domácí soutěži. Na stadionu nováčka Cremonese vyhráli 4:1 a tabulku vedou s dvoubodovým náskokem před Bergamem, které v 9. kole remizovalo 2:2 v Udine. O bod zpět je Lazio, které přejelo Fiorentinu na jejím stadionu 4:0. Domácí nespasil ani Antonín Barák, jenž odehrál závěrečnou půlhodinu. Stejně bodů jako Lazio a čtvrté Udine má i pátý AC Milán, jenž zdolal Juventus 2:0. A dařilo se také Interu Milán, jenž po dvou gólech Edina Džeka loupil v Sassuolu. 

Giovanni Simeone z Neapole oslavuje gól v Serii A
zdroj: REUTERS

V poločase vedla Neapol po penaltě Politana z 26. minuty. Dvě minuty po pauze srovnal na 1:1 Dessers. Čtvrt hodiny před koncem si na zadní tyči Raduovy branky naběhl na přetažený centr Simeone a hlavou rozhodl.

V nastavení přidali pojistky Lozano a Olivera. Nováček Cremona v lize zatím nezvítězil a je s třemi body předposlední o skóre před Sampdorií Janov.

Atalantu poslal do vedení ve 36. minutě Lookman po nezištné přihrávce Muriela, který pak v druhém poločase zvýšil z penalty na 2:0. Udine v 67. minutě snížilo zásluhou Deulofeua a o jedenáct minut později vyrovnal na konečných 2:2 Pérez. Domácí v závěru sahali dokonce po třech bodech, ale svůj tlak nedokázali zužitkovat.

Udine zažívá nejlepší start do Serie A ve své historii. Po devíti odehraných zápasech je s 20 body na třetím místě o skóre před AC Milán se ztrátou jediného bodu na čelo tabulky.

Tomori se opět trefil proti Juventusu

Anglický stoper Tomori se doposud prosadil v Serii A pouze jednou, a to proti Juventusu, což se mu podařilo zopakovat. V nastavení první půle zahrávali domácí roh, po kterém se dostal ke střele Giroud, jehož pokus mu sice spoluhráč Tomori omylem zablokoval, dokázal se ale rychle otočit a pohotovou ranou překonal Szczesného.

V 54. minutě se AC Milán dostal již do dvougólového vedení zásluhou španělského záložníka Díaze. Jeho individuální akce vyvrcholila razantní střelou ve velkém vápně, na kterou si brankář hostí šáhl, ale nedokázal ji vyrazit mimo tři tyče. "Stará dáma" proto stále čeká na první venkovní výhru v této sezoně.

Inter navázal na skalp FC Barcelona

Inter v úterý v Lize mistrů udolal Barcelonu, ale v domácí soutěži se mu příliš nedaří. Vedle domácí porážky s AS Řím z minulého týdne měl před sobotním utkáním nelichotivou venkovní bilanci - ve čtyřech duelech pouze jednou vyhrál a třikrát soupeři podlehl.

Se Sassuolem se favorité dostali do vedení na konci první půle, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Dumfries a jeho pokus dorazil do sítě Džeko. Domácí vyrovnali v 60. minutě, kdy na centr Rogeria naběhl Frattesi a střelou ve výskoku překonal Onanu. Inter se vrátil do vedení v 75. minutě, kdy se ve vápně uvolnil Džeko a hlavou vstřelil svůj stý gól v Serii A, kterým zároveň zařídil důležitou výhru.

AS Řím zdolal Lecce 2:1. Domácí zvítězili po brance Smallinga z šesté a penaltě Dybaly ze 48. minuty. Za hosty ve 39. minutě vyrovnával Strefezza. Tou dobou už Lecce hrálo bez vyloučeného Hjulmanda. AS Řím je na pátém místě.

Barák s Fiorentinou schytal debakl

Český reprezentant přišel na trávník v 59. minutě a se spoluhráči musel skousnout třetí porážku ze čtyř ligových utkání. V tabulce Serie A je Fiorentina třináctá.

Favorizovaní hosté vedli už po necelé půlhodině po brankách Matiase Vecina a Mattii Zaccagniho. Jasné vítězství potvrdilo Lazio v závěru: nejprve kanonýr Ciro Immobile přihrál v 85. minutě na gól Luisi Albertovi a pak loňský mistr Evropy pečetil v první nastavené minutě skóre po elegantní patičce Sergeje Milinkoviče-Saviče. Immobile tak ozdobil svůj 300. zápas v lize 188. brankou.

Italská fotbalová liga – 9. kolo:

Sassuolo - Inter 1:2 (60. Frattesi - 44. a 75. Džeko), AC Milán - Juventus 2:0 (45.+1 Tomori, 54. Díaz), Boloňa - Sampdoria 1:1 (32. Domínguez - 72. Djuričič), FC Turín - Empoli 1:1 (90. Lukič - 49. Destro), Monza - Spezia 2:0 (32. Carlos Augusto, 63. Marí), Salernitana - Verona 2:1 (18. Piatek, 90.+4 Dia - 56. Depaoli), Udine - Bergamo 2:2 (67. Deulofeu, 78. Pérez - 36. Lookman, 56. Muriel z pen.), Cremona - Neapol 1:4 (48. Dessers - 24. Politano z pen., 76. Simeone, 90.+3 Lozano, 90.+6 Olivera), AS Řím - Lecce 2:1 (6. Smalling, 48. Dybala z pen. - 39, Streffeza), Fiorentina - Lazio Řím 0:4 (11. Vecino, 25. Zaccagni, 85. Alberto, 90.+1 Immobile).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články