Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Neapol nestačila stáhnout manko v Boloni, Inter se posunul do čela

Řím – Pozici favorita nezvládli a přišli o první místo. Fotbalisté Neapole v italské lize sice stáhli trojbrankovou ztrátu v Boloni na rozdíl jednoho gólu, více však už nestihli a po porážce 2:3 je v čele vystřídal Inter Milán, který doma zdolal Janov 1:0. Neapolské přeskočila i Fiorentina po vítězství 3:0 nad Udine. AS Řím inkasoval v nastavení a po remíze 1:1 s FC Turín potřetí za sebou přišel o body

Zklamaný Gonzalo Higuaín z Neapole
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V utkání s Neapolí se dařilo zejména domácímu útočníkovi Mattiovi Destrovi, jenž zaznamenal dva góly. To se povedlo i hostujícímu Gonzalo Higuaínovi. Jeho tým ale poprvé po třinácti zápasech nebodoval.

Bývalý útočník AS Řím Destro otevřel skóre ve 14. minutě po Diawarově povedeném pasu za obranu. Několik minut poté na něj navázal Rossettini a hlavou překonal gólmana Reinu. Nováček šel do šaten s překvapivým dvougólovým náskokem, který ohrozil pouze Callejón, jehož pokus skončil na tyči.

Druhý gól přidal Destro v 60. minutě. V závěru hosté zápas zdramatizovali, když se dvakrát během tří minut prosadil Higuaín, s 14 zásahy nejlepší střelec soutěže. Boloňa ale těsné vedení udržela a opustila sestupové pozice.

"Po zápase s Interem jsme prostě nebyli schopni dostatečně rychle dobít baterie. Možná jsme trochu podlehli pocitu sebeuspokojení," řekl trenér Neapole Maurizio Sarri. "První gól jsme dostali po chybě rozhodčího, neboť Destro byl v ofsajdu. Poté jsme neproměnili čtyři šance a vzápětí dostali druhý gól. Přestali jsme věřit, což byla velká chyba. V závěru jsme prokázali náš útočný potenciál a to, že jsme vždy schopni se vrátit do hry," uvedl kouč.

Fiorentina se dostala do vedení nad Udine po 26 minutách. Po nepovedeném Edenilsonově odkopu se k míči dostal Badelj, jehož střelu zpoza vápna tečoval Kalinič a dal desátý gól v sezoně. Vyrovnat mohl Widmer, trefil však pouze brankovou konstrukci.

V druhém poločase Badu zfauloval ve vápně Kaliniče a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Iličič. V závěru upravil po Bernardeschiho rohovém kopu na 3:0 kapitán domácích Rodríguez a Fiorentina pošesté v řadě bodovala.

Utkání FC Turín - AS Řím
zdroj: Reuters autor: Giampiero Sposito

Inter doma proti Janovu opět potvrdil, že je specialistou na těsná vítězství, na vedení v tabulce s deseti výhrami mu stačilo v patnácti kolech 18 gólů. O ten jediný se proti Janovu zasloužil z přímého kopu Adem Ljajič. 

AS Řím mezi poslední remízu a porážku v Serii A vklínil ještě debakl 1:6 v Barceloně v Lize mistrů a byl pod výrazným tlakem fanoušků. Proti soupeři, na jehož hřišti prohrál naposledy v roce 1990 a následně devětkrát remizoval a pětkrát zvítězil, se ale tentokrát trápil.
 
Římany nasměroval za výhrou v 83. minutě gól Miralema Pjaniče, jehož centr ze standardní situace se v pokutovém území odrazil od země a prošel až do branky. Ale stejně jako před 14 dny s Boloňou (2:2) o vydřené vedení v závěru přišli. Tentokrát z penalty srovnal Maxi López.

Hellas Verona ani v 15. kole nedosáhl na vítězství, v prvním ligovém zápase pod trenérem Delnerim prohrál 0:1 s Empoli po gólu Costy ze 61. minuty. Se šesti body je na dně tabulky s devítibodovou ztrátou na nesestupové příčky.

Druhý veronský celek Chievo rozhodl o výhře 2:0 na hřišti Frosinone v úplném závěru. V 89. minutě z penalty otevřel skóre Paloschi, v nastavení přidal druhou branku Meggiorini.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:

FC Turín - AS Řím 1:1 (90.+4 López z pen. - 83. Pjanič), Inter Milán - FC Janov 1:0 (59. Ljajič), Boloňa - Neapol 3:2 (14. a 60. Destro, 21. Rossettini - 87. a 90. Higuaín), Bergamo - Palermo 3:0 (18. Denis, 26. Cherubin, 79. De Roon), Fiorentina - Udine 3:0 (26. Kalinič, 62. Iličič z pen., 86. Rodríguez), Frosinone - Chievo 0:2 (89. Paloschi z pen., 90.+3 Meggiorini), Hellas Verona - Empoli 0:1 (61. Costa), Sampdoria Janov - Sassuolo 1:3 (90. Zukanovič - 8. Acerbi, 27. Floccari, 39. Pellegrini),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články