Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Neapol ještě titul nemá, jen remizovala se Salernitanou. Inter Milán porazil Lazio Řím

První možnost získat italský titul zůstala neproměněna. Neapol v Serii A pouze remizovala 1:1 se Salernitanou. Druhý celek soutěže Lazio Řím podlehl Interu Milán 1:3. Prohry Lazia mohl využít Juventus Turín, v Boloni ale pouze remizoval 1:1. Další možnost rozhodnout Serii A bude mít Neapol proti Udine.

Lautaro Martinez z Interu se raduje po gólu v síti Lazia
zdroj: ČTK / AP autor: Antonio Calanni

Neapol se mohla stát prvním týmem v historii italské ligy, který si zajistil mistrovský titul šest kol před koncem. Skóre zápasu otevřel v 62. minutě po rohovém kopu uruguayský obránce Olivera, který hlavičkou zakončil centr střídajícího Raspadoriho.

I přes výraznou herní převahu se však Neapoli nepodařilo zpečetit zisk titulu. V závěru zápasu se z ojedinělého útoku prosadil Dia a prodloužil sérii Salernitany bez prohry na devět zápasů. Neapol může titul oslavit ve čtvrtek, kdy se utká s Udine.

Lazio otevřelo skóre po půlhodině hry. Anderson získal při napadání míč, narazil si jej s Albertem a překonal Onanu. V druhém poločase měli výraznou převahu fotbalisté Interu, zužitkovali ji ale až v závěru.

Nejprve Lukaku připravil šanci Martínezovi, který v 78. minutě vyrovnal. O pět minut později belgický útočník našel centrem Gosense, který poslal domácí do vedení. V úplném závěru potvrdil výhru Interu opět Martínez. Milánský tým vyhrál v lize teprve podruhé za posledních sedm zápasů.

Juventus inkasoval v Boloni již po deseti minutách. Nejprve byl ve vápně faulován Orsolini a ve formě hrající Ital nařízenou penaltu sám proměnil. Pokutový kop měli k dispozici i hosté, s Milikovým slabým pokusem si ale krajan Skorupski poradil. Polský útočník si spravil chuť po hodině hry, kdy prudkou střelou vyrovnal. "Stará dáma" bodovala v lize po třech zápasech.

Fiorentina s reprezentantem Antonínem Barákem pouze na lavičce deklasovala poslední Samdorii Janov 5:0. Postaralo se o to pět různých střelců, do přestávky se přitom skóre změnilo jen jednou. Sampdoria ztrácí šest kol před koncem soutěže deset bodů na záchranu. Fiorentina je v neúplné tabulce osmá.

Oslabené Sassuolo otočilo v závěru zápas s Empoli a vyhrálo 2:1, přestože od 74. minuty hrálo v deseti. Berardi nejprve v 83. minutě vyrovnal a v šesté minutě nastavení z penalty zařídit domácím vítězství.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:

Inter Milán - Lazio Řím 3:1 (78. a 90. Martínez, 83. Gosens - 30. Anderson), Cremona - Hellas Verona 1:1 (9. Okereke - 75. Verdi), Neapol - Salernitana 1:1 (62. Olivera - 84. Día), Sassuolo - Empoli 2:1 (82. a 90.+6 z pen. Berardi - 11. Cambiaghi), Fiorentina - Sampdoria Janov 5:0 (45.+2 Castrovilli, 62. Dodo, 66. Duncan, 76. Kouame, 89. Terzič), Boloňa - Juventus Turín 1:1 (10. Orsolini z pen. - 61. Milik).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články