Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nástupcem Krejčího na lavičce jednadvacítky bude Suchopárek

Je jasno o nástupci Karla Krejčího u reprezentace fotbalistů do 21 let. Tým převezme někdejší obránce Jan Suchopárek, který předtím vedl výběr do osmnácti let. V pozici generálního sekretáře FAČR končí Jan Pauly, funkci bude nyní zastávat Michal Valtr.

Jan Suchopárek
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Suchopárka do funkce jmenoval výkonný výbor Fotbalové asociace ČR na návrh předsedy Petra Fouska. Suchopárek vedle osmnáctky v minulosti trénoval i reprezentační devatenáctku. U týmu do 21 let už dříve působil jako asistent a v několika zápasech vedl mužstvo i jako hlavní kouč. Smlouvu podepsal do konce nadcházejícího kvalifikačního cyklu.

"V éteru cirkulovala celá řada jmen, ale pro mě byl od začátku jasným kandidátem Jan Suchopárek. Jednání se vyvíjela velice rychle. Jsem rád, že nabídku přijal. Nepochybuji o jeho odbornosti a že mužstvu má co dát. V předchozím období trénoval některé české reprezentace, s kterými dosáhl úspěchů. Nejen výsledkových, ale i herním projevem," řekl na tiskové konferenci Fousek.

Je nám líto, video expirovalo.
Suchopárek povede fotbalovou jednadvacítku

Suchopárkovým cílem je postup na příští mistrovství Evropy, do kvalifikace vstoupí v září. "Jsem rád, že jsem nabídku mohl přijmout a že výkonný výbor schválil nejen mou funkci, ale i celý realizační tým, který jsem si měl možnost složit sám. Ne vždy se to stává," řekl Suchopárek. 

"Věřím, že mužstvo dovedeme co nejdál. Cílem je postup na mistrovství Evropy. Základ týmu by měl tvořit ročník 2000. Uspěl tím, že v roce 2019 postoupil na mistrovství devatenáctek do Arménie, kde ale ve skupině získal jediný bod. Věřím, že se nám povede tuhle napůl úspěšnou epizodu vylepšit," dodal Suchopárek, který v minulosti působil také jako asistent v pražské Dukle.

"Postupový klíč je nesmírně obtížný, ale jiný cíl ani mít nemůžeme. Jsem přesvědčen, že kromě své odbornosti je Honza Suchopárek charakterově a lidsky vybavená osobnost tak, aby mohl komunikovat jak s reprezentačním áčkem, tak reprezentacemi pod sebou. A aby jednadvacítka kromě výkonů a výsledků plnila roli dodávání hráčů do áčka," dodal Fousek.

Suchopárkovým asistentem bude Michal Horňák a trenérem brankářů další vicemistr Evropy z roku 1996 Petr Kouba. "Jsem rád, že jsem nabídku mohl přijmout a že výkonný výbor schválil nejen mou funkci, ale i celý realizační tým, který jsem si měl možnost složit sám. Ne vždy se to stává. Věřím, že mužstvo dovedeme co nejdál," uvedl Suchopárek.

Jan Pauly
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Pauly končí v čele FAČR

Jan Pauly podle očekávaní skončil ve funkci generálního sekretáře Fotbalové asociace ČR. Jeho nástupcem výkonný výbor na návrh předsedy Petra Fouska jmenoval Michala Valtra. Pauly zastával pozici generálního sekretáře za předchozího vedení a předsedy Martina Malíka. Poté, co na začátku června zvítězil ve volbách Fousek, bylo prakticky jasné, že ve funkci skončí. V roli generálního sekretáře ještě Pauly zůstal po dobu nedávného ME.

"Je to samozřejmě nějaké další pokračování v procesech, které započaly po valné hromadě, které korespondují se schválením nové struktury sekretariátu FAČR. Výkonný výbor posledně předsedovi jednomyslně schválil právo navrhnout generálního sekretáře, což jsem dnes učinil," uvedl Fousek.

"S panem Paulym jsme se rozešli dohodou. Nějakým způsobem jsme si poděkovali za vzájemnou spolupráci po dobu dvou měsíců od našeho zvolení. A příští týden budeme mít příležitost blíže představit pana Valtra," dodal Fousek.

Valtr v roce 2015 Fouskovi coby místopředseda organizačního výboru vypomáhal při mistrovství Evropy jednadvacítek v České republice. V minulosti také působil jako ředitel oddělení logistiky a služeb na ČMFS, což byl předchůdce FAČR.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články