Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nastal čas velké fotbalové jeviště opustit, napsal Özil a ve 34 letech ukončil kariéru

Kopal za Real Madrid či Arsenal a na svém kontě má celou řadu úspěchů. Nyní si ale řekl, že už stačilo. Mistr světa z roku 2014 Mesut Özil ukončil v 34 letech fotbalovou kariéru. Bývalý německý reprezentant naposledy působil v istanbulském Basaksehiru.

Mesut Özil
zdroj: Profimedia

"Měl jsem tu výsadu být téměř 17 let profesionálním fotbalistou a jsem za to nesmírně vděčný. V posledních týdnech a měsících, kdy jsem se potýkal i s nějakými zraněními, bylo čím dál víc jasné, že nastal čas velké fotbalové jeviště opustit," uvedl Özil na sociálních sítích.

Syn tureckých přistěhovalců začínal v rodném Gelsenkirchenu v dresu Schalke, odkud přestoupil do Werderu Brémy. Výkony na MS 2010 mu vynesly angažmá v Realu Madrid, odkud v roce 2013 odešel za 50 milionů eur (přes miliardu korun) do Arsenalu.

V roce 2018 se rozhodl skončit v německé reprezentaci, za kterou odehrál 92 zápasů a dal 23 gólů. Důvodem byla aféra kolem jeho setkání a společných fotografií s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem.

Vedení německého svazu obvinil Özil z rasismu. V roce 2020 s ním přestali počítat v Arsenalu a v lednu 2021 přestoupil do Fenerbahce, kde ho loni vyřadili z kádru. V létě pak zamířil do Basaksehiru, za který nastoupil jen v sedmi zápasech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články