Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Na tomhle výsledku můžeme stavět, těšilo Santose po výhře nad Albánií

Svůj debut na polské lavičce si jistě představoval lépe. Po úvodní prohře s českým týmem ale už druhý zápas vyšel polským fotbalistům výrazně lépe. Svěřenci Fernanda Santose porazili Albánii 1:0. Portugalský kouč cítí, že reprezentace má před sebou ještě hodně práce, ale na tomto výsledku se podle něj již dá stavět.

"Bylo to o reakci týmu na porážku a ta se nám povedla. Je za námi necelý týden společné práce a pár tréninků. Spoustu věcí můžeme zlepšit, například střed zálohy, práci s míčem... Ale jdeme krůček po krůčku. Nejvíc se mi líbil přístup hráčů, jejich obětavost, charakter a solidarita na hřišti. Myslím, že tohle bylo klíčové," uvedl Santos.

"Po nepovedeném debutu v Praze bylo nejdůležitější zvítězit, vše ostatní se upozadilo. Další zápas bez výhry by mohl způsobit nervozitu. Vítězství nad Albánií je pro nás půdou, na které můžeme začít stavět něco většího," přidal bývalý trenér portugalské či řecké reprezentace.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Polsko – Albánie

Pondělní duel ve Varšavě rozhodl Karol Šwiderski ve 41. minutě. Poláci se v neúplné tabulce skupiny E posunuli na druhé místo o bod za Česko, které v Kišiněvě překvapivě jen remizovalo bez branek s outsiderem Moldavskem.

"Víme, že jako kolektiv můžeme růst a v budoucnu budeme vypadat lépe. Proti Albánii jsme byli lepším týmem, kontrolovali jsme hru a měli více šancí. Ale stále je před námi hodně práce," upozornil osmašedesátiletý kouč.

"Potřebujeme se zlepšit v momentech, kdy držíme míč. Musíme zapracovat na taktice, hrát pohlednější i efektivnější fotbal. V příští (červnové) reprezentační přestávce budeme mít víc času. Sehrajeme tam i přípravný zápas. Trochu změníme tréninky, aby tento tým rostl, hrál skvělý fotbal a vítězil," dodal Santos.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články