Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na fotbal v Teplicích nesmějí čtyři výtržníci

Teplice - Teplický fotbalový klub slaví dílčí úspěch v boji s chuligánstvím na stadionech. Teplický magistrát ve správním řízení uložil čtyřem výtržníkům půlroční zákaz vstupu na stadion Na Stínadlech.

Přestupku se čtveřice dopustila v duelu desátého kola s Mladou Boleslaví, který se hrál 19. října loňského roku. Během utkání, které Severočeši prohráli 2:3, se výtržníci snažili dostat do blízkosti fanoušků hostujícího týmu, házeli dělbuchy a došlo i na vulgární a rasistické pokřiky. 

Policisté pak s pomocí monitorovacího systému, který je Na Stínadlech instalován již několik let, viníky našli a záležitost předali přestupkové komisi teplického magistrátu. "Ta rozhodla, že čtyři diváci se nesmějí půl roku přiblížit stadionu na blíže než sto metrů. Pokud by toto nerespektovali, bylo by to považováno jako maření úředního nařízení a čekaly by je další sankce," uvedl mluvčí klubu Petr Heidenreich. 

Mluvčí konstatoval, že rozhodnutí magistrátních úředníků přišlo v pravý čas. "Pro klub a všechny slušné fanoušky je to velmi příznivá zpráva, neboť veškeré úsilí klubu směřuje k zajištění bezpečného prostředí v hledišti stadionu. Tímto průlomovým rozhodnutím dává klub, policie a magistrát Teplic jasně najevo svůj postoj k fotbalovým výtržnostem," prohlásil Heidenreich.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články