Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Na Euro v novém. Fotbalová reprezentace má dresy inspirované historií

Praha - Fotbalová reprezentace má pro mistrovství Evropy zcela nové dresy. Kompletně červená sada je inspirovaná dresy, které přinesly Československu triumf na mistrovství Evropy 1976, bílá sada pak trikotem z ME 1996, kde Česko vybojovalo stříbro. Celkem se tak změna vizáže dresů nese v duchu motta: "Zopakujme dějiny".

Fotbalová reprezentace má nové dresy na Euro 2016
zdroj: ČTK

"Jsem spokojený. Líbí se mi, že jsou trochu do retra a berou si něco z těch starších dresů. Zatím je to nejhezčí dres, jaký jsem v reprezentaci oblékl," prohlásil záložník Vladimír Darida.

"Líbí se mi, ale vždy rozhoduje až to, jak se v dresu cítím při zápase. Technologie však jdou dopředu, takže by tento dres měl být lepší než ty předchozí," dodal Bořek Dočkal. Na přední straně má dres od společnosti Puma grafiku do podoby šipky, inspirovanou logem Fotbalové asociace ČR.

Na rukávech jsou umístěny podélné panely a síťovina v podpaží umožňuje lepší cirkulaci vzduchu. Nová technologie pak lépe pomáhá udržet tělesnou teplotu, neboť mikrokapsle absorbují teplo a v případě potřeby ho uvolňují zpět do pokožky. Speciální pásky pak přiléhají k tělu a poskytují pokožce mikroskopické masáže.

Reprezentace v nových dresech poprvé nastoupí v pátek v Ostravě v přípravném utkání se Srbskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalový nároďák má nové dresy, obléknou ho i novicové
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články