Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Můj první gól hlavou, přiznal sváteční střelec Hübschman

Jablonecký kapitán Tomáš Hübschman se trefil a gólem pomohl k remíze 1:1 s Libercem. Jeho tým tak drží čtvrté místo. Hübschman po utkání přiznal, že je pouze sváteční střelec.

Tomáš Hübschman
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Emotivní podještědské derby, ve kterém rozhodčí Ondřej Pechanec udělil žlutou kartu dvanácti hráčům, podle osmatřicetiletého záložníka nebylo nijak kriminální nebo přemotivované. Žlutou kartu vedle sedmi fotbalistů Liberce a pěti hráčů Jablonce dostali od Pechance také oba trenéři Petr Rada a Pavel Hoftych.

Hostující kouč brankářů Marek Čech v nastavení byl za kritiku rozhodčích dokonce rovnou vyloučen. "Mělo to náboj a emoce. Přišly i nějaké ostřejší zákroky. Ale asi to k tomu patří, hrálo se o hodně a bylo to cítit z atmosféry na hřišti. To, co se stane na hřišti, by tam mělo zůstat," řekl Hübschman.

"Rozhodčí se snažil emoce a ostřejší zákroky krotit kartami. Bohužel se to úplně nepovedlo, protože karet bylo fakt hodně. Asi mu nic nezbývalo, protože pak by se to mohlo uchýlit někam, kam by nikdo nechtěl. Z druhé strany musím říct, že to nebylo něco kriminálního a přemotivovaného," přidal bývalý reprezentant, který se do sestavy vrátil po třízápasové zdravotní absenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po zápase Jablonec - Liberec

Jablonci se úvodní poločas nepovedl a ve 24. minutě inkasoval gól od Jana Kuchty, po změně stran si ale domácí vytvořili velkou převahu. "V první půli to od nás nebyl dobrý výkon. Neměli jsme žádné pořádné zakončení, šance. Bylo to od nás sterilní dopředu, přitom hodně nervózní, až takové zběsilé v rozehrávce a kombinaci. Druhou půli už to bylo od nás lepší. Dokázali jsme vytvořit na soupeře tlak, dali jsme břevno a tyčku, ale nešlo nám to agresivitou a tvrdostí dostat do brány," popsal Hübschman.

Pět minut před koncem vyrovnal hlavou po přímém kopu střídajícího Tomáše Pilíka. "Pildova krásně kopnutá standardka, mě to trefilo do hlavy, a naštěstí to skončilo v bráně," konstatoval bývalý hráč pražské Sparty nebo Šachtaru Doněck.

Ve 259. utkání v tuzemské nejvyšší soutěži si připsal teprve třetí branku. Třetí rok po sobě drží normu jednoho gólu za sezonu. "Já nejsem žádný střelec. V české lize to asi byl první gól hlavou. Já nemám moc rád rozebírání gólů, svých ani ostatních. Koukám na výsledek, výkon a umístění týmů. Jsem samozřejmě rád, že jsem branku dal, ale mám větší radost, že jsme dokázali zápas aspoň zremizovat," prohlásil Hübschman.

"Jsem rád, že gól pomohl k bodu a k tomu, že nás Liberec nepřeskočí v tabulce. Každý gól, který přinese nějaké body, je důležitý. Je úplně jedno, kdo ho dá. Já mám někdy i větší radost, když dá branku někdo jiný a jsou z toho tři body. Máme tři kola do konce, musíme se snažit udělat co nejvíc bodů a na konci se podíváme, na co to bude stačit," dodal defenzivní středopolař. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články