Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Můj dům, můj hrad. Sevilla uťala euforii "Los Bermellones", Betis vyhrál v Almeríi

Senzační vítězství nad Realem Madrid je minulostí. Fotbalisté RCD Mallorca prohráli v 21. kole španělské nejvyšší soutěže v Seville 0:2 a nenavázali na skalp čerstvých šampionů z mistrovství světa klubů. Domácí si připsali čtvrté vítězství na svém stadionu za sebou. Uspěl i druhý sevillský tým Betis, který zdolal 3:2 Almeríi. Krizi naopak prohloubila Valencia, jež doma padla s Athleticem Bilbao 1:2. Na plný bodový zisk čeká od listopadu.

Radost hráčů a fanoušků FC Sevilla po vstřelené brance
zdroj: imago sportfotodienst

Mallorca proti Seville inkasovala dvakrát už v prvním poločase. První gól vstřelil během drtivého tlaku En-Nesyri po přesném centrum Gueye a ve 40. minutě centr Navase ztečovali dva bránící hráči až ke Gilovi, který ve skluzu zakončil do prázdné branky.

Sevilla vyhrála všechna čtyři domácí utkání v letošním roce a posunula se v neúplné tabulce na dvanácté místo, Mallorca je desátá.

Betis napravil své nedávné výkony a zvítězil na stadionu Almeríe 3:2. Hosté se ujali vedení po šesti minutách – Iglesias nejprve napálil levou tyč, míč se však odrazil k Rodrimu a ten míč dorazil do sítě. V prvním poločase ještě vyrovnal Suárez a těsně před přestávkou vrátil vedení hostům Canales.

Ve druhém dějství nejprve opět vyrovnali domácí, když se z dorážky prosadil Costa. O osm minut později ale vedl znovu Betis díky Guardadově hlavičce. Na gól mexického záložníka už Almería reagovat nedokázala a po prohře je na patnácté příčce, Betis je pátý.

Mizérie Valencie pokračuje

Tápající Valencii v zápase s Bilbaem nepomohlo k bodům ani brzké vedení. Ukázkovou akci zakončil v 17. minutě Castillejo. Baskický tým odpověděl během třinácti minut individuální akcí Nico Williamse, po které prostřelil Mamardašviliho.

Ve druhé půli nastoupil Iňaki Williams, starší bratr autora prvního gólu. Ten se vrátil po vynucené dvouzápasové pauze, před kterou odehrál v dresu Bilbaa rekordních 251 ligových utkání v řadě. Po dvanácti minutách pobytu na hřišti našel skvělou zpětnou přihrávkou Sanceta a ten rozhodl. Bilbao je v neúplné tabulce šesté, Valencia osmnáctá.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:

Cádiz - Girona 2:0 (7. Escalante, 35. Guardiola), Almería - Betis Sevilla 2:3 (27. Suárez, 63. Costa - 6. Rodri, 42. Canales, 70. Guardado), FC Sevilla - Mallorca 2:0 (28. En-Nesyri, 40. Gil), Valencia - Bilbao 1:2 (17. Castillejo - 30. Nico Williams, 72. Sancet).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články