Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Výkon s Marokem se nesmí opakovat. Teď musíme hrát jako o život, postěžoval si Isco

Postup z prvního místa s velkým ALE. Španělští fotbalisté v základní skupině výkonnostně nepřesvědčili, což se potvrdilo i v závěrečném zápase proti Maroku, kde alespoň remízu 2:2 zachraňovali v závěru. Rozpačité vystoupení se nelíbilo ani záložníku Iscovi, který spoluhráče burcuje k okamžitému zlepšení.

Španěl Isco se snaží projít přes marocké obránce
zdroj: REUTERS autor: Gonzalo Fuentes

Kvalifikací na šampionát prošli ve velkém stylu a v deseti zápasech pouze jednou ztratili body za remízu. Navíc inkasovali jen tři branky. Start šampionátu oproti tomu je ze strany Španělska hodně rozpačitý.

Pod vedením Fernanda Hierra, který těsně před startem šampionátu při kontroverzní výměně nahradil Julena Lopeteguiho, to zatím skřípe. Jedna těsná výhra s Íránem a remízy s Portugalskem a Marokem. Při dělbě bodů s africkým týmem byli Španělé navíc blízko porážce, kterou musel v nastavení odvracet střídající Iago Aspas.

"Chybí nám to, co známe nejlépe, tedy kontrola hry i míče. Dokonce ani Maroko, kterému o nic nešlo, nám nedalo nic zadarmo. Musíme už zabrat a uvědomit si, že kterýkoliv tým, s nímž se teď střetneme, nás může poslat domů," prohlásil záložník Isco.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko - Maroko

Šestadvacetiletému tvořivému hráči Realu Madrid se nelíbil hlavně start zápasu, kdy se outsider ve 14. minutě dostal do vedení po velké chybě Španělů a přesné trefě Chálida Butaíba.

"Toto se nám nesmí stávat. Odteď musíme hrát od začátku, jako by nám šlo o život. Nemůžeme soupeřům takto darovat góly. Musíme být více soustředění," zkritizoval Isco, podle něhož se nemůže Španělsko uspokojit tím, že postupuje z prvního místa.

"Jsme samozřejmě rádi, že jsme se dostali na první místo, ale tato překvapení pro nás nejsou dobrá. Museli jsme inkasovat, aby nás to probralo. Moment pravdy ještě přijde a doufám, že zbylé zápasy vyhrajeme," řekl střelec vyrovnávací branky na 1:1.

Jednoho z největších favoritů nyní čeká nepříjemný soupeř v podobě Ruska, které sice v posledním zápase skupiny padlo 0:3 s Uruguayí, ovšem Španělé tuší, že je nečeká proti domácím nic jednoduchého. "Zažívají zatím fantastický turnaj. Musíme proto dělat věci lépe," zakončil Isco.

Španělé mají před střetnutím o čem přemýšlet. Pokud se totiž nezlepší, mohl by velký favorit zaznamenat nechtěné velké překvapení. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články