Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Špatná zpráva pro Bayern a Německo. Boateng přijde o závěr sezony a možná i MS

Středeční večer přinesl fanouškům Bayernu několik nepříjemných zpráv. Nejenomže Mnichované padli v úvodním semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid doma 1:2, ale také přišli do konce sezony o základní stavební kámen defenzivy Jéroma Boatenga. Zkušený stoper si poranil stehenní sval a léčba potrvá čtyři až šest týdnů. Ohrožen je tak i jeho start na mistrovství světa v dresu Německa.

Zraněný Jérome Boateng v péči lékařů Bayernu Mnichov
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Devětadvacetiletý Boateng se chytil za nohu po sprintu a ve 34. minutě musel střídat. Právě kvůli vleklému zranění stehna přitom loni nehrál od května do září. Dlouhou pauzu měl ze zdravotních důvodů i po mistrovství Evropy před dvěma lety.

"V poslední době už byl skoro zpátky v bývalé špičkové formě, je to lídr týmu," pochvaloval si ještě před prvním semifinálovým duelem s Realem kouč Jupp Heynckes.

Šampionát v Rusku začne 14. června, Němci odehrají první zápas o tři dny později. Mistrovskému Bayernu chybí do konce bundesligy tři zápasy, v úterý v Madridu ho čeká odveta Ligy mistrů a 19. května finále Německého poháru s Eintrachtem Frankfurt.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Real Madrid
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články