Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Peklo a zatracení se změnilo v zázrak. Belgický tisk se rozplývá nad vzkříšením fotbalistů

Velkolepý obrat se v osmifinále mistrovství světa podařil fotbalistům Belgie, kteří v polovině druhého poločasu prohrávali s Japonskem 0:2, ale nakonec slavili postup do čtvrtfinále po vítězství 3:2. O pondělním "zázraku" v Rostově, nad nimž až do závěrečného hvizdu tajily dech desetitisíce fanoušků, referovala na prvních stranách prakticky všechna média v zemi.

Fotbalisté Belgie se radují z vítězného gólu proti Japonsku
zdroj: REUTERS autor: Marko Djurica

Jednoduchým palcovým titulkem Zázrak zvěstovaly o vítězství "rode duivels" valonské listy Sud Presse, Le Soir, La Libre nebo La Derniere Heure. Vlámský raník De Morgen zvolil zvukomalebné Uf. A všechny listy doprovodily zprávu fotografiemi jásajících hráčů po rozhodujícím gólu Nacera Chadliho ve čtvrté minutě nastavení.

Deník L'Avenir napsal o "neuvěřitelném návratu" v zápase nabitém emocemi až k prasknutí, La Libre o "nejepičtějším comebacku v historii belgického fotbalu", De Standaard o "heroickém boji mezi Davidem a Goliášem".

Le Soir uvedl, že bohové fotbalu "ďábly" doslova rozmazlují, když po hodině hry čekalo belgické hráče nanejvýš "peklo a zatracení". Střelce branek Fellainiho a Chadliho, kteří o postupu do čtvrtfinále proti Brazílii rozhodli, ohodnotil jako "dva zachránce národa". Podle La Libre fotbalisté ukázali, že "mentálně vyrostli".

Média přitom uznávají, že výkon Belgičanů proti Japoncům byl zatím jejich nejhorší na šampionátu. L'Avenir napsal, že ačkoli se očekávalo, že favorit spolkne Japonsko "jako suši", potkala jej velká noční můra. Podle La Libre se hráči utápěli v chybách, takže i když nyní mohou slavit, rozhodně "se nemají čím chlubit".

De Standaard doufá, že epické vítězství zapůsobilo jako "elektrošok" a že se kvalita belgické hry zlepší. L'Echo upozorňuje, že Belgie si zahrála pěknou ruskou ruletu a nyní na ni čeká mocná Brazílie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články