Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Nejhorší noční můra, píší v Argentině po porážce s Chorvatskem

Národní poklad, fotbalová reprezentace Messi a spol., je na pokraji vyřazení. Titulky argentinských médií vypovídají o pocitu zmaru, který v zemi, v níž je fotbal téměř na úrovni náboženství, zavládl po porážce 0:3 od Chorvatů. Nejhorší noční můra, hlásí web a24.com a tycsports.com kontruje: Argentina je přitlačena do provazů.

Zklamaný Lionel Messi
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Li Ga

Místo klidné cesty do osmifinále hrozí druhému celku z posledního šampionátu v Brazílii cesta domů. "Rakitič v závěru střelou z pětatřiceti metrů dokončil devastaci argentinské obrany," píše autor článku v a24.com a vyčítá fotbalistům, že při svém zklamání nepochopili, jak důležitá nakonec může být výška porážky.

Tycsports.com zase píše o špatné přípravě Sampaoliho týmu na mistrovství. A k Messiho výkonu autor napsal, že častěji byl u míče argentinský gólman a že se jeho výkon po nečekané ztrátě s Islandem ponořil do dlouhé noci, která ne a ne skončit. Dále se vrací k tomu, že se nenašel v argentinském celku nikdo, kdo by se dokázal vzepřít soupeři a v nastálém chaosu vrátit týmu herní systém.

"Když dal Luka Modrič na 0:2, ukončil jakoukoliv snahu o odpor. Rakitič pak brutálně uťal argentinské naděje, snad ne definitivně," zakončil autor a připomíná, že už celek kolem Messiho nemá postup jen ve svých rukou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Argentina - Chorvatsko

Střízlivé zhodnocení: "Argentina si uřízla s Chorvatskem pěknou ostudu," napsal jeden z velkých argentinských deníků La Nación. Podobně jako ostatní listy připojil k článku fotografii Messiho zobrazeného zezadu a se skloněnou hlavou. Nación kritizoval mimo jiné "psychický propad kapitána" týmu či nové "nepříliš vyzkoušené rozestavení", které Sampaoli zvolil.

"Kdy Sampaoli rezignuje?"

Španělský sportovní deník Marca nadepsal článek "Totální světové fiasko". Také přední katalánský deník La Vanguardia označil porážku Argentiny za ponížení. "Ani Messi nebyl schopen zachránit tým, jemuž chybí talent a který tak ve druhém zápase v Rusku spravedlivě propadl. Jeho třetí zápas (s Nigérií) může být poslední, pokud nezasáhne někdo 'shůry' a nezařídí to," napsal deník La Vanguardia.

Argentinský sportovní deník Olé označil zápas s Chorvatskem za nejtvrdší porážku v poslední době. Také podle něj byla jedním z důvodů prohry špatně zvolená taktika. Messi byl podle deníku na trávníku "izolovaný" a "nepřevzal velení, jak se od něj očekávalo".

Také zpravodajský televizní kanál Crónica viní z prohry z velké části trenéra. Na obrazovku po zápase umístil velký titulek "Kdy Sampaoli rezignuje?"

Zdroj
tycsports.com, a24.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články