Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kouč Švédska se zlobil na Němce: Jejich gesta po gólu v nastavení? To se nedělá

Trenér švédských fotbalistů Janne Andersson prožil v utkání proti Německu asi nejhorší závěr zápasu ve své kariéře. Nejen že jeho svěřenci prohráli 1:2 po gólu v páté minutě nastavení, Anderssona rozzlobilo navíc i chování soupeře. Němečtí hráči podle něj svými gesty ukázali, že nerespektují soupeře. "Naštvalo mě to. Máchali pěstmi před našimi obličeji. Bylo to nezdvořilé. Bojovali jsme po celý zápas férově a takhle se po závěrečném hvizdu nemají protihráči chovat," prohlásil.

Toni Kroos slaví gól
zdroj: ČTK/AP

Gesta Němců jen přiživovala zklamání, které Švédové prožívali. V průběhu zápasu totiž vedli a mířili za postupem ze skupiny. Pak sice dovolili obhájci titulu vyrovnat, ale pořád měli velmi dobrou výchozí pozici. Navíc dohrávali posledních osm minut v přesilovce po vyloučení Jeroma Boatenga. Přesto pustili soupeře do šancí a v nastavení Toni Kroos z přímého kopu rozhodl o výhře Němců.

"Nemohu nikoho vinit. Byl to výjimečný kousek velké individuality. Dřeli jsme, ale přišel tenhle skvělý okamžik. Je to asi nejtěžší závěr zápasu, co jsem v kariéře zažil," připustil Andersson. "Samozřejmě nás mrzí, že po takovém utkání a výkonu odcházíme s prázdnou. Zvláště když opakované záběry prokázaly, že v první půli tam měla být pro nás penalta," připomněl situaci ze 13. minuty.

V ní utíkal obraně Marcus Berg, ale po kontaktu s dobíhajícím Boatengem místo střely upadl. Ačkoli se podle opakovaných záběrů zdálo, že šlo o faul, a na utkání dohlížel videorozhodčí, sudí nechali ve hře pokračovat a penaltu neodpískali.

"Musíme to přijmout. Skupina je stále otevřená, takže si musíme olízat rány a zabojovat o postup. Naše šance jsou pořád velké," připomněl Andersson, že k postupu by měla stačit jakákoli výhra nad Mexikem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články