Druhé kolo skupin se uzavírá. V akci bude Anglie, o naději hrají Kolumbijci

Angličtí fotbalisté měli ve svém úvodním vystoupení na šampionátu namále a jen těsně porazili své tuniské soupeře. Nyní je čeká outsider skupiny G Panama. Hrát budou i celky ze skupiny H: Senegal změří síly s Japonskem, Kolumbie se utká s Polskem. Přímé přenosy sledujte na ČT2, ČT sport a webu ctsport.cz.

Radost anglických fotbalistů
zdroj: REUTERS autor: Ueslei Marcelino

Anglie – Panama (13:40 na ČT2) - Nižnij Novgorod

Anglie na MS od roku 2006 nevyhrála dvakrát po sobě, proti Panamě by ale tuto sérii podle papírových předpokladů měla změnit. Výběr Albionu, který už jedenáct utkání nepoznal přemožitele, může na světovém šampionátu postoupit ze skupiny po osmi letech.

Angličané, kteří od roku 1966 čekají na světové zlato, však Panamu nepodceňují. "Je to jejich první šampionát, takže budou hrát s obrovským srdcem a nechají na hřišti vše. Budeme muset hrát s dvakrát tak velkým důrazem," uvedl záložník Jesse Lingard.

"Proti Anglii se zaměřujeme hlavně na mentální část přípravy. Pokud si budeme věřit, budeme mít šanci odehrát skvělý zápas. A skvělý zápas nám může umožnit to, abychom do posledního zápasu skupiny šli s nadějí na postup," řekl záložník Gabriel Gómez.

Se spoluhráči si musí dávat pozor hlavně na anglického kapitána Harryho Kanea. "Je to skvělý hráč a hraje na mistrovství poprvé, stejně jako my. Nebezpečí ale hrozí od všech," dodal útočník Luis Tejada.

Předpokládané sestavy:

Anglie: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Loftus-Cheek, Henderson, Lingard, Young - Kane, Sterling.

Panama: Penedo - Murillo, R. Torres, Escobar, Davis - Gómez - Bárcenas, Cooper, Godoy, J. Rodríguez - Pérez.

Sport
zdroj: ČT4

Japonsko – Senegal (16:40 na ČT2) - Jekatěrinburg

Japonsko na úvod skupiny využilo proti Kolumbii bezmála celý zápas trvající přesilovku a vyhrálo 2:1. Asijský celek se tak přiblížil prvnímu postupu ze skupiny po osmi letech a celkově třetímu v historii.

"Máme šanci postoupit už po dvou zápasech. Senegal je velmi silný tým. Nejenom fyzickými parametry hráčů, ale také organizací hry. Japonští hráči jsou možná jako jednotlivci slabší než hráči Senegalu, ale naší silou je týmová jednota," řekl japonský kouč Akira Nišino.

Senegal na úvod turnaje porazil Polsko 2:1 a stal se prvním africkým celkem na šampionátu v Rusku, který bodoval. Svěřenci Alioua Cissého tak mohou začít snít o tom, že zopakují úspěch svých předchůdců z roku 2002. Senegal tehdy došel až do čtvrtfinále.

"Osobně očekávám těžší zápas než s Polskem. Bude to naprosto odlišný způsob hry. Japonci mají styl založený na obrovské živelnosti. Je na nás, abychom byli ostražití," prohlásil senegalský útočník Mbaye Niang.

Předpokládané sestavy:

Japonsko: Kawašima - Sakai, Jošida, Šodži, Nagatomo - Hasebe, Šibasaki - Haraguči, Kagawa, Inui - Osako.

Senegal: K. N'Diaye - Wagué, Koulibaly, Sané, Sabaly - Mané, A. N'Diaye, Gueye, Sarr - Diouf, Niang.

Fanoušci Kolumbie v akci
zdroj: Reuters autor: Ricardo Moraes

Polsko – Kolumbie (19:35 na ČT sport) - Kazaň

Zatímco Japonsko se Senegalem už můžou přemýšlet o postupu, Polsko a Kolumbie budou odvracet vyřazení. Poražený tým totiž už může za určitých okolností ztratit naději na postup. Jihoamerický celek musí především zlepšit útok.

Za poslední tři zápasy totiž skóroval jen jednou. Do základní sestavy by se mohl vrátit nejlepší střelec minulého šampionátu James Rodríguez, který kvůli zranění naskočil do prvního utkání až jako střídající hráč.

"Bude to jako finále. Každý z týmů bude tvrdě bojovat o každý balon. Možná nebudeme dělat tolik chyb, jako jsme dělali, protože všichni víme, že je to zápas, který rozhodne o tom, kdo bude na mistrovství světa pokračovat," řekl kolumbijský útočník Radamel Falcao. 

"Proti Senegalu jsme hráli hrozně. Dělali jsme ubohé individuální chyby, po kterých jsme dostali góly. Musíme se poučit a podat proti Kolumbii úplně jiný výkon. Jsme v těžké situaci, ale důležité je, že máme vše ve svých rukou," řekl polský střelec Grzegorz Krychowiak.

Předpokládané sestavy:

Polsko: Szczesny - Piszczek, Cionek, Pazdan, Rybus - Blaszczykowski, Krychowiak, Milik, Zieliňski, Grosicki - Lewandowski.

Kolumbie: Ospina - Arias, D. Sánchez, Murillo, Mojica - Lerma, Barrios - Cuadrado, Quintero, Rodríguez - Falcao.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články