Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ázerbájdžán jde na Čechy se sedmi hráči Karabachu a šesti krajánky

Baku - Chorvatský trenér fotbalistů Ázerbájdžánu Robert Prosinečki povolal na utkání kvalifikace mistrovství světa 2018 v Rusku proti Norsku a České republice i sedm hráčů Karabachu, jednoho ze soupeřů Liberce v základní skupině Evropské ligy. Krajánků je ve výběru šest v čele s brankářem Kamranem Agajevem z Boavisty Porto.

Hráči Karabachu
zdroj: ČTK/ZUMA

Mezi 23 nominovanými schází zkušený záložník Elvin Mamedov, který nechyběl u nečekané výhry Ázerbájdžánu 2:0 v dosud jediném vzájemném duelu na přípravném turnaji v Al Ajnu před sedmi lety.

Ázerbájdžán, který ještě nikdy nepostoupil na velký turnaj, zahájil kvalifikaci těsnou výhrou v San Marinu. O jediný gól se postaral útočník Gabaly Ruslan Gurbanov.

Nominace Ázerbájdžánu na zápasy s Norskem a ČR:

Brankáři: Kamran Agajev (Boavista/Portug.), Anar Nazirov (Zira), Salahat Agajev.

Obránci: Tarlan Gulijev, Ruslan Abyšov (všichni Inter Baku), Maksim Medveděv, Badavi Gusejnov, Rašad Sadygov (všichni Karabach), Pavel Pašajev (Kamjanske/Ukr.), Magomed Mirzabekov (Gabala).

Záložníci: Arif Dašdemirov, Rachid Amirgulijev, Gara Garajev, Namig Aleskerov (všichni Karabach), Rachman Gadžijev, Araz Abdullajev (oba Neftči Baku), Eddy Israfilov (Cádiz/Šp.), Emin Machmudov (Boavista/Portug.).

Útočníci: Dmitrij Nazarov (Aue/Něm.), Agabala Ramazanov (Inter Baku), Ruslan Gurbanov (Gabala), Ramil Šejdajev (Trabzonspor/Tur.), Rauf Alijev (Inter Baku).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články