Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Trenér Brazílie Scolari: Neymar po faulu necítil nohy

Sao Paulo - Čtyři až šest týdnů. Tak dlouho se bude léčit hvězda Brazílie Neymar ze svého zranění, které mu při čtvrtfinále s Kolumbií způsobil faulem zezadu Juan Camilo Zúňiga. Trenér kanárků Luiz Felipe Scolari však nyní prozradil, že v první moment vypadal Neymarův stav mnohem hůře a tým se dokonce obával, zda mladá superhvězda neochrnula.

V bolestech se svíjející Neymar
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Marius Becker

Celá situace se odehrála tři minuty před koncem zápasu, v němž nakonec Brazilci vyhráli 2:1. Neymar si pokrýval balon, když do něj zezadu nešetrně vlétl Zuňiga a trefil mladou hvězdu kolenem přímo na páteř. Brazilská "desítka" okamžitě v bolestech padla k zemi a v slzách byla odvezena na soukromou kliniku ve Fortaleze, kde Neymarovi odhalili zlomeninu obratle.

Pro dvaadvacetiletého útočníka kvůli tomu turnaj skončil, ale doktoři prozradili, že zranění nebude mít na jeho kariéru žádný vliv, a dokonce nebude muset podstoupit ani operaci. Podle kouče Brazílie Scolariho však okamžitě po zákroku vypadalo zranění daleko dramatičtěji.

"Neymar hned po zákroku řekl Marcelovi, že necítí nohy," řekl Scolari španělskému deníku Marca. "Marcelo byl ze situace vyděšený a okamžitě volal doktora, ale ten se k němu přes zmatek nemohl dostat. Byl to obrovský šok. Ta představa, jak Neymara odnáší na nosítkách do helikoptéry, v bolestech a plačícího, nebyla vůbec pěkná," poznamenal kouč Selecao.

Brazílie tak přišla o svou největší oporu na turnaji. Neymar totiž od úvodu turnaje zářil, byl hlavní útočnou zbraní domácího výběru a na své konto si připsal čtyři branky. "Neymar je hráč, který dokáže udělat rozdíl. Jsme v situaci, kdy jsme ztratili něco, o co jsme přijít nechtěli, hlavně před semifinále a finále," dodal Scolari.

Prezidentka Brazílie: Tvá bolest mi zlomila srdce

Neymarovo zranění zvedlo po celém světě vlnu ohlasů, které mu přály brzké uzdravení. Brazilské hvězdě poslala otevřený dopis i prezidentka jihoamerického státu Dilma Rousseffová a vyjádřila mu v něm svou podporu. "Bolest ve Tvém obličeji zlomila srdce mně i všem ostatním Brazilcům," napsala šestašedesátiletá prezidentka Rousseffová.

"Ale viděli jsme také obrovskou sílu velkého bojovníka, který se nikdy nenechá zlomit, i když je zraněný. Velkého válečníka, který teď nakrátko přeruší svou cestu, ale který už zanechal nesmazatelnou stopu v bitvě, kterou naše Selecao (reprezentace) bojuje," dodala prezidentka pořádající země MS.

Zdroj
ČT sport, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články