Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nejvíce kilometrů naběhali Američané, Belgie předčila Španělsko v držení míče

Brasília – Překvapivá statistická čísla přineslo první kolo základních skupin fotbalového mistrovství světa v Brazílii, které se zatím pyšní i velkým počtem vstřelených gólů. V šestnácti zápasech prvního kola základních skupin padlo 49 branek, což je více než tři na zápas. Pokud takový průměr vydrží do konce šampionátu, půjde o MS s nejvyšším počtem branek od roku 1958.

Utkání Ghana - USA
zdroj: ČTK/AP

Nejvíce pěti góly přispělo Nizozemsko, které rozstřílelo obhájce titulu Španěly 5:1. Čtyři přesné trefy zaznamenalo Německo proti Portugalsku. Střelecky nejpilnější ale překvapivě byla Ghana, které navzdory porážce 1:2 s USA vyslala 21 pokusů. Dvacetkrát vypálila Francie proti Hondurasu a hned tři pokusy zamířily do brankové konstrukce.

Nejvíce v prvním kole naběhali Američané, proti Ghaně si připsali 117 kilometrů. Nejvíce faulů "spáchali" Chorvaté v zahajovacím utkání s Brazílií, nedovoleně si podle sudího počínali v 21 situacích.

Nepovedený výkon Španělů proti Nizozemsku ukázal i počet přihrávek, obhájci titulu jich vyslali méně než nejlepší Chile (729) a druhá Francie (717). Ani v držení míče nevévodí Španělé, jak bývalo zvykem, ale Belgie, která s Alžírskem kontrolovala balon 65 procent času.

Jediný hattrick na šampionátu dal Němec Thomas Müller. Střelecky nejpilnější ale zatím jsou se sedmi pokusy Francouz Karim Benzema (2 góly) a Cristiano Ronaldo navzdory tomu, že s Portugalskem podlehl Němcům 0:4. Nejvíce přihrávek rozdal v prvním kole italský lídr Andrea Pirlo (112).

Nejofenzivněji se hrálo v zápase Anglie s Itálií. Při výhře týmu z Apeninského poloostrova 2:1 sice padla jen polovina branek co v utkání Španělska s Nizozemskem, oba týmy ale vyslaly největší počet střel za zápas (30). Přes těžké klimatické podmínky poblíž amazonského pralesa také podnikly nejvíce útoků (91) a vyslaly nejvyšší počet přihrávek (1 223).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články