Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Deschamps: Na MS je dres vždy trochu těžší

Rio de Janeiro - Po prvních dvou utkáních na mistrovství světa se zdálo, že se z Francie klube nečekaný favorit. Proti Ekvádoru však trenér Les Bleus nechal odpočívat některé z opor a francouzská ofenziva se poněkud zadrhla. Dechamps však situaci uklidňoval a také vysvětloval, proč je pro největší favority start těžký.

Didier Deschamps
zdroj: imago sportfotodienst

"Někteří lidé nás považovali za krále celého světa. Ale všechny zápasy na mistrovství světa jsou těžké. Například Argentina to měla složité s Nigérií. Je velmi obtížné postoupit, na světovém šampionátu je dres vždy trochu těžší," řekl po středečním zápase s Ekvádorem Deschamps.

Francie nevyužila šanci vyhrát poprvé od zlatého MS 1998 všechny tři zápasy v základní skupině. "Neproměnili jsme své šance, ale to nám radost nezkazí. Naším cílem bylo postoupit, pokud možno z prvního místa. To se povedlo a jsem na hráče hrdý," ocenil mužstvo bývalý kapitán mistrů světa.

Deschamps udělal v základní sestavě hned šest změn oproti duelu se Švýcarskem. Na lavičce tak mezi jinými seděla jedna z největších hvězd dosavadního průběhu MS, Mathieu Valbuena, či Debuchy, Evra a Giroud.

"Les Blues" měli převahu, ale jako kdyby trochu šetřili síly. "Měli jsme dobrý pohyb. Samozřejmě jsme byli méně nebezpeční v prvním poločase, protože Ekvádor velmi kvalitně bránil," podotkl pětačtyřicetiletý francouzský trenér.

Jeho svěřenci hráli v Riu de Janeiru od 50. minuty přesilovku po vyloučení ekvádorského kapitána Antonia Valencii, početní výhodu však nevyužili. "V zakončení jsme tentokrát nebyli efektivní. Na druhou stranu jsme museli být ostražití, protože Ekvádorci vypadali nebezpečně i v deseti," upozornil Deschamps.

Francie napravila blamáž z minulého světového šampionátu v Jihoafrické republice, kde s jedním bodem skončila poslední ve skupině. "Je dobře, že se nám tolik dařilo v prvních zápasech. Máme vysoké sebevědomí a doufáme, že nám to vydrží," konstatoval Deschamps. "Musíme se dobře připravit na Nigérii, která rozhodně není v osmifinále náhodou. Podcenění nepřipadá v úvahu," dodal někdejší záložník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články