Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozhodčí nastavují s chutí. Padly nejpozdnější góly v historii fotbalových šampionátů

Druhý soutěžní den fotbalového mistrovství a hned je tu zajímavý statistický rekord. Už po třetím zápase padly dva nejpozdnější góly v historii šampionátů v duelech bez prodloužení. Branky hluboko v nastaveném čase jsou mimo jiné důsledkem instrukcí, které dostali rozhodčí od svého šéfa Pierluigiho Colliny.

V zápase Anglie - Írán stanovil konečné skóre 2:6 z pohledu asijského týmu íránský útočník Mahdí Taremí, jenž proměnil pokutový kop v 13. minutě nastavení. Jen o málo dříve skóroval v následném utkání se Senegalem Nizozemec Davy Klaassen, jenž zvýšil na 2:0 v čase 90.+9. Podle statistické společnosti Opta to jsou nejpozdnější góly na MS od roku 1966, kdy se přesná statistika začala evidovat.

Dlouhá nastavení v závěru poločasů byla především v duelu Anglie - Írán. V prvním poločase sudí přidal 14 minut a v druhém oficiálně 10 minut, které ale ještě výrazně překročil. Zápas se nastavoval kvůli vstřeleným brankám a jejich oslavám, dlouhým ošetřováním či kontrole u videa.

Podle bývalého elitního sudího Colliny, jenž je šéfem rozhodčích světové federace FIFA, by se měli fanoušci na tomto MS na dlouhá nastavení připravit. Normou může být až sedm, osm či devět minut navíc.

"Budeme nastavený čas počítat velmi pečlivě a pokusíme se nahradit čas, o který jsme přišli kvůli různým incidentům," řekl Collina ještě před turnajem.

"Nechceme, aby se během jednoho poločasu aktivně hrálo jen 42 nebo 43 minut, to je nepřijatelné. Proto se bude čas, který bude ztracený oslavami gólů, střídáním, zraněními nebo vyloučením ve všech případech nahrazovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články