Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nejsou šance, nejsou góly. Chorvatsko si s Marokem rozdělilo po bodu

Jak bez práce nejsou koláče, tak ani bez šancí nejsou góly. V úvodním utkání skupiny F mistrovství světa mezi Marokem a Chorvatskem nadějných pozic bylo skutečně jako šafránu, a střetnutí proto skončilo dělbou bodů po remíze 0:0. Jde zatím o třetí bezbrankové střetnutí na šampionátu.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Maroko - Chorvatsko

Tým z Balkánu od nepovedeného vystoupení na loňském evropském šampionátu prohrál jen jeden ze šestnácti zápasů a vybojoval si postup do finále Ligy národů. Úlohu velkého favorita dnes ale nesplnil. V neděli bude mít šanci na reparát proti Kanadě, Maročané budou hrát s Belgií.

Trenér Zlatko Ladič po zápase prohlásil, že remíza je pro chorvatský tým málo. "S tímto bodem opravdu nejsme spokojeni. Ale čelili jsme kompaktnímu, rychlému a agresivnímu soupeři, který na nás byl dobře připravený a nechal na hřišti srdce. Byli jsme příliš opatrní, protože jsme se báli protiútoků," řekl trenér, který Chorvaty před čtyřmi lety dovedl ke stříbru.

Na trávník druhého největšího stadionu v Kataru vyběhlo v chorvatském dresu šest hráčů ze stříbrného týmu z minulého šampionátu v čele s kapitánem Modričem. Sedmatřicetiletý držitel Zlatého míče z roku 2018 od začátku hledal přihrávkami cestu do šestnáctky, ale spoluhráči na hrotu mu moc nerozuměli.

Perišič, který dal při dvou předchozích startech na mistrovství světa celkem pět branek, v 17. minutě vypálil z dálky, ale mířil nad břevno. To byla jediná střela na obou stranách za prvních 45 minut, v nichž dominovaly obrany. Až v nastavení prvního poločasu se po Sosově prostrčení Vlašič ocitl až před marockým brankářem, Bunú však svůj tým podržel.

I Maročané se podobně jako všechny týmy z arabského světa mohli těšit z velké podpory publika a hned po přestávce diváky málem rozjásala hlavička Mazrávího, ale brankář Livakovič byl proti. Vytáhl se i při střele Hakimího z dálky. Na druhé straně se Modrič pokusil zakroutit rohový kop přímo do branky.

Chorvati měli s přibývajícím časem stále víc navrch v držení míče, ale jejich zdlouhavé rozehrávání k úspěchu nevedlo. Soupeře nedokázali ničím překvapit a ani šestiminutové nastavení změnu skóre nepřineslo.

Maroko na mistrovství světa naposledy vyhrálo v roce 1998 nad Skotskem, ale před čtyřmi lety přišlo o vítězství nad Španělskem až v poslední minutě. Teď podobně jako v úterý další tým ze severu Afriky Tunisko vybojovalo proti zástupci Evropy překvapivě bod.

"Pro nás je to dobrý výsledek, i když bychom rádi vyhráli. Vždyť Chorvatsko je jedním z nejsilnějších týmů na turnaji. Možná jsme mohli hrát ještě lépe, ale když bůh bude chtít, tak do osmifinále postoupíme," prohlásil trenér Valíd Radžradžuí.

Tým Maroka převzal teprve letos v srpnu a absolvoval s ním jen tři přátelské zápasy. V nich jeho svěřenci nedostali gól a v premiéře v Kataru ukázali, že to nebyla náhoda.

Maroko - Chorvatsko 0:0

Rozhodčí: Rapallini - Belatti, Bonfá (všichni Arg.) - Bascuňán (video, Chile). ŽK: Amrabat (Mar.) Diváci: 59 407.

Maroko: Bunú - Hakimí, Adžuird, Saís, Mazráví (60. Attíat-Allá) - Únahí (82. Sabirí), Amrabat - Zijach, Amallá, Búfál (65. Azzalzúlí) - Nasjrí (81. Hamdallá). Trenér: Radžradžuí.

Chorvatsko: Livakovič - Juranovič, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozovič - Modrič, Kovačič (79. Majer) - Vlašič (46. Pašalič), Kramarič (71. Livaja), Perišič (90. Oršič). Trenér: Dalič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články