Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mbappého "motorka" opět jela naplno. Ještě teď mě pálí nohy, říká Cash a věří Walkerovi

Jak zastavit Kyliana Mbappého? To je otázka, na kterou bude v nejbližších dnech hledat odpověď realizační tým Albionu v čele s trenérem Garethem Southgatem. Matty Cash, rodák z anglického Slough, jenž od loňského října reprezentuje Polsko, svůj "domácí úkol" v osmifinále nesplnil. Nejlepší střelec šampionátu překonal Wojciecha Szczesného dvakrát. Bude se v sobotu lépe dařit Kyleovi Walkerovi? Přímý přenos utkání Anglie - Francie sledujte od 19:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Cash hraje celou kariéru v Anglii, momentálně za Aston Villu. I proto si zmíněné čtvrtfinále nenechá ujít. V bránění Mbappého ho pravděpodobně vystřídá právě Walker, který je dlouhodobě považován za jednoho z nejrychlejších a nejdůraznějších obránců na světě.

Polský reprezentant bekovi Manchesteru City věří, ale zároveň smeká před třiadvacetiletou hvězdou Paris Saint-Germain. Přiznává, že před osmifinále s Francií strávil řadu hodin analýzou u videa.

"Na YouTube jsem si pustil spoustu jeho klipů. Věděl jsem, že to bude těžká zkouška. Když dostane míč, zastaví se a rozběhne, chytá se těžko. Je to nejrychlejší fotbalista, kterému jsem doposud čelil," konstatoval Cash.

Po vyřazení z turnaje měl radost alespoň z faktu, že si s Mbappém vyměnil dres. "Pravdou ovšem je, že mě ještě teď pálí nohy. To je hlavní rozdíl mezi sledováním klipů a realitou na trávníku," smál se pětadvacetiletý obránce, jehož matka je Polka.

Walker? Rychlostně na tom hůř nebude

Cash bude v sobotu vzhledem k vazbám na Anglii "fandit" Albionu a bývalému spoluhráči Jacku Grealishovi. "Poradit nepotřebují. Mají Kylea Walkera, který je na tom rychlostně podobně jako Mbappé. Vědí, že má famózní formu, ale Kyle je nejlepší obránce v Anglii, takže pokud ho má někdo zastavit, bude to on," dodal Cash.

Francouzi Olivier Giroud a Kylian Mbappé oslavují gól
zdroj: REUTERS

Mbappé v Kataru září od úvodního utkání a má nakročeno k zisku Zlaté kopačky pro nejlepšího kanonýra turnaje. Aktuálně má náskok dvou gólů před sedmičkou pronásledovatelů v čele s Argentincem Lionelem Messim.

Proti Polsku zaznamenal v první minutě nastaveného času devátou trefu na mistrovství světa, což se v tak mladém věku zatím nikomu nepodařilo. Zároveň dorovnal v počtu branek na MS hvězdné duo Messi –⁠ Cristiano Ronaldo, které hraje už na pátém šampionátu.

Limitem jen nebe

I proto se francouzský gólman Hugo Lloris nechal po osmifinále slyšet, že pro Mbappého je limitem jen nebe a že jednou překoná všechny rekordy.

Velmi pravděpodobně je pouze otázkou času, než se stane nejlepším střelcem v historii národního týmu "Les Bleus", kterým je od nedělního odpoledne Olivier Giroud (52). Rodák z Paříže má na kontě 33 branek.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články