Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Generálku před MS zvládli jen Srbové, Belgie prohrála a Kamerun remizoval

Jeden z favoritů nadcházejícího světového fotbalového šampionátu nepojede do Kataru v příliš dobrém rozmaru. Belgičané totiž překvapivě prohráli v generálce 1:2 s Egyptem. Po zářijové prohře 0:1 s Nizozemskem padli podruhé za sebou. S remízou 1:1 v zádech půjdou fotbalisté Kamerunu ve čtvrtek na mistrovství světa do zápasu proti Švýcarsku. Ve svém jediném přípravném utkání před šampionátem hráli 1:1 s Panamou. Před MS tak v pátek vyhráli jen Srbové, kteří porazili Bahrajn 5:1.

Belgie - Egypt
zdroj: ČTK / Panoramic autor: Peter De Voecht

V belgické základní sestavě nechyběly největší hvězdy Kevin De Bruyne, kapitán Eden Hazard nebo brankář Thibaut Courtois, přesto "Rudí ďáblové" po první půli prohrávali po trefě Mustafy Muhammada. Hned po pauze přidal další zásah Trézéguet, střídající Lois Openda čtvrthodinu před koncem pouze snížil.

Belgie vstoupí do turnaje v Kataru ve středu proti Kanadě. Egypt se na MS neprobojoval.

O den později proti Brazílii zahájí MS Srbové, kteří v generálce vyhráli 5:1 nad Bahrajnem. Dvěma góly a asistencí na trefu Dušana Vlahoviče se blýskl kapitán Dušan Tadič. Další branky přidali v závěru Filip Djuričič a Luka Jovič.

Jediný gól poraženého týmu dal z penalty bývalý hráč pražské Slavie a Bohemians 1905 Jusúf Hilál, který momentálně působí v týmu Persija Jakarta společně s Michaelem Krmenčíkem a Ondřejem Kúdelou.

Kamerunský trenér Rigobert Song nasadil pro generálku v Abú Zabí nejsilnější sestavu. Do šampionátu v Kataru vstoupí "Nezdolní lvi" čtvrtečním utkáním proti Švýcarsku.

Do vedení dostal Kamerun ve 48. minutě útočník Eric Maxim Choupo-Moting z Bayernu, jenž přišel na hřiště jako střídající hráč po poločasové pauze. Konečný výsledek stanovil sedm minut nato Michael Murillo.

Přípravná utkání účastníků mistrovství světa:

Belgie - Egypt 1:2 (0:1)
Branky: 76. Openda - 33. Mustafa Muhammad, 46. Trézéguet.

Kamerun - Panama 1:1 (0:0)
Branky: 48. Choupo-Moting - 55. Murillo.

Bahrajn - Srbsko 1:5 (1:1)
Branky: 15. Jusúf z pen. - 8. a 50. Tadič, 51. Vlahovič, 87. Djuričič, 90. Jovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články