Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

ČT sport chystá ke Kataru fotbalový AZ-kvíz. Soutěžit budou Čtvrtníček, Železný i Záruba

Moderátoři i komentátoři České televize, herci, studenti Masarykovy univerzity či sami sportovci. To vše pod dohledem koho jiného než Aleše Zbořila. Taková bude náplň speciální série AZ-kvízu, legendární soutěže, která se během mistrovství v Kataru zaměří na otázky ze světa fotbalu. Premiérové díly sledujte od 20. listopadu ve 22:30 na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Během MS odvysílá ČT fotbalový AZ kvíz

"Každý den probíhajícího světového šampionátu budeme divákům nabízet ryze fotbalový AZ-kvíz. A abychom to ještě vyšperkovali, tak se nám podařilo domluvit spolupráci s Masarykovou univerzitou," říká šéfredaktor brněnské redakce sport ČT Petr Kubásek.

Právě on je jedním z členů lektorského týmu pro tvorbu otázek. "Muselo vzniknout bezmála více než dva tisíce ryze fotbalových otázek," dodává Kubásek.

Pořad bude mít celkem 29 speciálních dílů a vystřídá se v něm více než sto soutěžících, kteří vybrali více než sto tisíc korun na charitativní projekt Masarykovy univerzity.

Fotbalový AZ-kvíz
zdroj: ČT Brno autor: Radek Miča

Speciál – až na pár odlišností – vychází ze stejného principu jako klasický AZ-kvíz, který se na obrazovce ČT objevuje už neuvěřitelných pětadvacet let. Základem je uhodnout co nejvíce otázek a zároveň co nejrychleji propojit tři strany hracího trojúhelníku. 

Soutěžit bude například lyžařka Kateřina Neumannová. "Nebála jsem se toho, že se ztrapním tím, že nebudu znát odpovědi na fotbalovou problematiku. Spíš jsem se bála, že nebudu znát strategii té soutěže," směje se olympijská šampionka z Her v Turíně 2006.

Fotbalového AZ-kvízu se zúčastnil také biatlonista Ondřej Moravec, herec Petr Čtvrtníček či moderátoři zpravodajských a relací Jakub Železný s Marcelou Augustovou.

"Natáčeli jsme jeden z dílů, kde byl Jakub Železný, a ten sám dostal od Aleše Zbořila otázku, komu věří. Řekl, že Argentině. Já jí taky částečně věřím, že by mohla dojít daleko. To by byl další happy end pro Lionela Messiho. Věřím jí více než Brazílii," tvrdí Kubásek.

Chybět nebudou hokejoví experti ČT sport Petr Vichnar, Ondřej Tomek, Robert Záruba, ale ani komentátor Marek Svačina a reportér Josef Kvasnička.

"Diváci, kteří sledují spíš fotbal, tak se tím mohou dostat k AZ-kvízu, podívat se na něj a třeba si i zasoutěžit," zve ke sledování šéfkomentátor ČT sport Robert Záruba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články