Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Američané vynulovali mátožný Albion a zapsali cenný bod

Po dominantním vítězství nad Íránem (6:2) ukázala anglická reprezentace odvrácenou tvář. Proti USA se hráči Albionu trápili, několikrát balancovali na hraně inkasovaného gólu a nakonec remizovali 0:0. Ve skupině B si ovšem udrželi vedení a postup do osmifinále mají ve vlastních rukou. Američané i podruhé na turnaji remizovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Anglie - USA

Svěřenci trenéra Garetha Southgatea výkonnostně nenavázali na úvodní zápas, s USA nevyhráli ani třetí vzájemné měření sil na mistrovství světa a nevyužili možnost zajistit si s předstihem postup.

V úterý uzavřou základní skupinu v Rajjánu proti Walesu. Američané si v přímém souboji zahrají o místenku v play-off v Dauhá s Íránem.

"Víme, že umíme hrát mnohem lépe. Remíza ale není špatná, žádné utkání není na turnaji snadné. Po našem prvním duelu si možná někteří lidé myslí, že každého přejedeme, ale tak to nebude. Narazili jsme na dobrého soupeře, ale chtěli jsme tři body," řekl anglický útočník Harry Kane.

"Podali jsme velmi solidní výkon. V některých fázích zápasu jsme měli hru pod kontrolou a vytvářeli si šance. Mohli jsme vyhrát. Přestože se nám to nepovedlo, ukázali jsme sebevědomí," přidal americký záložník Christian Pulisic.

Kane opět neskóroval, Pulisic orazítkoval břevno

Favorizovaní hráči Albionu byli lepší jen v úvodní čtvrthodině. V 10. minutě po Sakově nezištné přihrávce zakončoval v ideální pozici v pokutovém území Kane, ale bránící Zimmerman jeho nebezpečnou střelu zblokoval.

Američané postupně převzali otěže a velkou šanci zahodil ve 25. minutě McKennie, jenž zcela osamocen ze sedmi metrů přestřelil Pickfordovu svatyni. O chvíli později Pulisic skrytou střelou trefil břevno. Na druhé straně vyrazil Turner tvrdou ránu Mounta z hranice velkého vápna.

Angličan Harry Kane (uprostřed) hlavičkuje v utkání s USA
zdroj: REUTERS

Na začátku druhé půle si fotbalisté USA vytvořili drtivou převahu a stříbrný tým z loňského mistrovství Evropy sevřeli v jeho šestnáctce. Angličané ubránili i sérii rohových kopů, ale v útoku dlouho působili bezzubě.

O jejich triumfu však přece jen mohl v nastaveném čase rozhodnout kapitán Kane, ale hlavičku ve vyložené šanci poslal mimo tyče. "Měli jsme být chladnokrevnější v zakončení jako proti Íránu. Vytvořili jsme si dvě nebo tři šance, které jsme neproměnili. Ale čisté konto nás staví do výborné pozice ve skupině," prohlásil Kane.

Albion si připsali 12. bezbrankovou remízu na světových šampionátech, více jich žádná reprezentace na kontě nemá. Američané protáhli sérii bez vítězství na pět zápasů a na MS neporazili evropského soupeře pojedenácté za sebou.

Anglie - USA 0:0

Rozhodčí: Valenzuela - Urrego, Moreno - Soto (video, všichni Ven.). Bez karet. Diváci: 68 463.

Anglie: Pickford - Trippier, Stones, Maguire, Shaw - Bellingham (68. Henderson), Rice - Saka (78. Rashford), Mount, Sterling (68. Grealish) - Kane. Trenér: Southgate.

USA: Turner - Dest (78. Moore), Zimmerman, Ream, Robinson - McKennie (77. Aaronson), Adams, Musah, Pulisic - Weah (83. Reyna), Wright (83. Sargent). Trenér: Berhalter.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články