Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP ve vodním slalomu 2024

Moyesovým nástupcem u West Hamu bude Španěl Lopetegui

Tomáš Souček a Vladimír Coufal mají jasno o svém novém trenérovi. Nástupcem Davida Moyese na lavičce West Hamu byl potvrzen španělský kouč Julen Lopetegui. Londýnský klub s bývalým koučem španělské reprezentace či Realu Madrid podepsal dvouletou smlouvu s opcí.

Julen Lopetegui
zdroj: ČTK / Profimedia

Sedmapadesátiletý Lopetegui nahradil Davida Moyese, jenž zahájil své druhé působení na lavičce West Hamu v roce 2019. Do klubu poté skotský trenér postupně přivedl české fotbalisty Součka a Coufala a loni Kladiváře dovedl ve finále v pražském Edenu k triumfu v Konferenční lize.

V uplynulé sezoně skončil West Ham, jehož spolumajitelem je miliardář Daniel Křetínský, v tabulce anglické ligy až devátý. Po třech sezonách tak bude chybět v pohárové Evropě.

Lopetegui, bývalý brankář Realu Madrid či Barcelony s jedním startem za španělskou reprezentaci, dosáhl největšího trenérského úspěchu se Sevillou, s níž vyhrál v roce 2020 Evropskou ligu. Trénoval také Porto, španělskou reprezentaci a Real Madrid. V Anglii už působil na lavičce Wolverhamptonu, kde loni v srpnu skončil. Od té doby byl bez angažmá.

"Mojí ambicí je pořád a pořád se zlepšovat, dosahovat více cílů a stále větších, burcovat a zdokonalovat hráče a mužstvo. Jsem tu, protože tu chci být, a dám do toho sto procent," uvedl Lopetegui. Pro klub byl Lopetegui první volba. "Jeho kariéra ukazuje, že kdekoli trénoval, tam se hráči i týmy zlepšili. Julen žije fotbalem a dýchá pro něj. O hře hluboce přemýšlí, je to skvělý stratég a dokázal, že umí práci přizpůsobit různým ligám v různých zemích i národnímu týmu," řekl technický ředitel West Hamu Tim Steidten.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články