Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mourinho: Titul s Realem byl ten nejtěžší

Madrid - Čtyři roky čekali fotbalisté Realu Madrid na zisk španělského titulu. Ve středu v noci dokázali ukončit tříleté panování úhlavního rivala z Barcelony. Velký podíl má na tom také trenér "Bílého baletu" José Mourinho, který ovládl ligovou soutěž ve čtvrté zemi. Triumf s královským klubem považuje za nejobtížnější v kariéře.

José Mourinho slaví s Realem titul
zdroj: ČTK/AP

"Vyhrál jsem ligu v Portugalsku, Itálii a Anglii, ale tahle byla ze všech nejtěžší. Získal jsem dohromady sedm mistrovských titulů a vím, jaký to je pocit. Barcelona vítězila až do posledního dne a těžila ze svého výborného týmu. Je to klub s velkou tradicí a ví, že letos jsme si zasloužili vyhrát my," uvedl portugalský trenér.

"Musíme oslavit tenhle titul, protože jsme na něm pracovali každý týden a vítězství nás stála hodně sil," konstatoval devětačtyřicetiletý Mourinho, který na lavičku madridského velkoklubu usedl na začátku minulé sezony. Po loňském domácím poháru nyní získal ligový primát, celkově 32. v historii Realu.

Mourinho vyzdvihl důležitost věrných příznivců. "Fanoušci trpěli s námi a dávali nám svou nehynoucí podporu. Chci jim všem pogratulovat, především pak našim rodinám, které trpěly nejvíce ze všech. Jsou tady pro nás každý den a sdílejí naše emoce po celou dlouhou sezonu. Od své ženy a dětí jsem dostal veškerou podporu, kterou jsem potřeboval k dosažení vrcholné formy," ocenil portugalský kouč.

Kapitán šampionů Iker Casillas si cenil především toho, že se svými spoluhráči předčili tak silného soupeře, jakým je Barcelona. "Museli jsme překonat nejlepší období našeho rivala a ti, kteří tu byli déle, to viděli. Když chcete vyhrát ligu, tak musíte být nejlepší z nejlepších," prohlásil třicetiletý brankář po svém pátém triumfu v La Lize.

Cristiano Ronaldo:

"Liga je ještě těžší, když o ni bojujete s někým, jako je Barcelona. Je to krásný pocit, když porazíte jeden z nejlepších týmů na světě, a my jsme byli lepší než oni."

Potřetí se stal ligovým mistrem s "Bílým baletem" Sergio Ramos. "Real Madrid je prostě vítěz a rád bych tento titul věnoval všem Madridistas. Letos má velkou cenu, protože sezona byla velmi dlouhá a my hráli v mnoha soutěžích. Jsme rádi, že jsme vyhráli tak těžký turnaj a teď si chceme svůj úspěch vychutnat a užít," uvedl šestadvacetiletý obránce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články