Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mourinho si po porážce zoufal: Byli jsme líní v presinku, Kane trénoval jen jednou

Frustrace z něj po domácí porážce 0:1 s Evertonem, kterou zahájili novou sezonu Premier League, sršela. Trenér fotbalistů Tottenhamu José Mourinho totiž nechápal jak rozhodnutí sudích před vítězným gólem soupeře, tak výkon vlastních svěřenců. Ti byli podle něj líní na krok, zejména v presování.

Harry Kane z Tottenhamu (uprostřed) si zoufá v utkání s Evertonem
zdroj: REUTERS

Cenné vítězství Toffies na prázdném stadionu Spurs určil v 55. minutě Dominic Calvert-Lewin, který si naskočil na přímý kop Lucase Digneho a důraznou hlavičkou překonal bezmocného gólmana Huga Llorise.

Mourinhovi vadilo, že hosté nerozehráli standardní situaci z místa přestupku. "Neomlouvám tím výsledek nebo náš výkon. Je ale neuvěřitelné, že se přímý kop rozehraje minimálně o pět metrů blíže brance, když je na hřišti a po stranách tolik rozhodčích," lamentoval.

Mnohem více ale Portugalec "pálil" do vlastních řad. "Byli jsme líní v presování, což je mimo jiné důsledek špatné fyzické kondice," prohlásil. 

"Pokud jste líní v presování, nabízíte soupeři možnost vytvářet si akce zezadu. Everton toho dokázal využít, protože má hráče s velkou kvalitou, ale podobnou mají téměř všichni v lize," dodal s odkazem, že někteří jeho svěřenci víceméně neabsolvovali letní přípravu.   

"Harry Kane s námi trénoval jen jednou, další jmenovat nebudu. Někteří se zase nacházeli ve špatném duševním rozpoložení." 

Na mužstvu se podle něj negativně projevila i pandemie koronaviru. "Několik fotbalistů bylo pozitivních, jiní zase museli do karantény, protože přišli do styku s nakaženými. Další reprezentovali. Byla to složitá příprava."

Soupeři, který zejména ve druhé půli dominoval, však složil poklonu. "Carlovi (Ancelottimu) a celému Evertonu gratuluji. Po gólu dominovali a v kontrech byli velmi nebezpeční," dodal trojnásobný vítěz Premier League.

Zdroj
Sky Sports, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články