Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Motivace Guardioly: Každým dnem můžu v Barceloně skončit

Barcelona - Trenér fotbalistů veleúspěšné Barcelony Pep Guardiola tvrdí, že motivaci mu dodává pomyšlení, že každým dnem může o svou práci přijít. "Není dne, kdy bych si nepomyslel: 'Je konec'. Podle mě, ať už trénujete kdekoli, stále musíte mít na paměti, že zítra můžete odejít," uvedl Guardiola, jenž za tři a půl roku na lavičce Barcelony s klubem vyhrál dvakrát Ligu mistrů a třikrát se stal španělským mistrem.

Josep Guardiola
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Navzdory úspěchům a atraktivní hře, díky nimž je současná "Barca" považována za jeden z nejlepších týmů historie, se ve španělském tisku spekuluje, že Guardiola na konci sezony u mužstva skončí. Čtyřicetiletý kouč tomu nahrává svým opakovaným tvrzením, že plánování v dlouhodobém horizontu není nic pro něj.

"Pracuje se mi lépe, když vím, že mám možnost rozhodovat si o své budoucnosti. Mám úzkost z dlouhodobých kontraktů, které vás mohou uvázat na místo, kde se vám nemusí líbit. Nejsem schopen plánovat dál než na půl roku nebo na rok. To je prostě nemožné," uvedl kouč příštího soupeře Viktorie Plzeň v základní skupině Ligy mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články