Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladou Boleslav posílí David Jarolím, vrací se Ševinský

Mladá Boleslav - Fotbalisty Mladé Boleslavi posílí zkušený záložník a bývalý reprezentant David Jarolím. Odchovanec Slavie se vrací do Česka po 15 letech strávených v Německu a Francii. S pátým týmem tabulky Jarolím podepsal roční smlouvu. Boleslav vítá i navrátilce Františka Ševinského. Stoper po čtyřech letech končí ve Viktorii Plzeň.

David Jarolím
zdroj: ČTK autor: Radek Cihla

"Těším se, protože to pro mě bude nová zkušenost. Mám motivaci Mladé Boleslavi pomoci, je tady šance ještě se posunout v tabulce nebo v poháru," řekl Jarolím, který hned odpoledne absolvuje s novými spoluhráči první trénink.

Třiatřicetiletý záložník odešel ze Slavie v roce 1997 do Bayernu Mnichov, kde hrával za juniorku a připsal si i jeden bundesligový start. Výrazněji se prosadil až v Norimberku a v Hamburku, kde se stal dokonce kapitánem. Celkem nastoupil v německé lize k 318 utkáním.

Je nám líto, video expirovalo.
David Jarolím se upsal Mladé Boleslavi

O úrovni Gambrinus ligy nepochybuje. "Myslím, že naše soutěž je podceňovaná a určitě v ní působí spousta kvalitních hráčů," řekl Jarolím. Českou ligu sledoval i v zahraničí. "Jak výsledky, tak některé zápasy nebo sestřihy. Přehled určitě mám," doplnil devětadvacetinásobný reprezentant. Těší ho, že si v Čechách může prodloužit aktivní hráčskou kariéru. "Sto tisíc lidí na zápas nepřijde, to je mi jasné. Nepřišel jsem, abych tady srovnával Bundesligu s Gambrinus ligou. Fotbal mě baví a bylo důležité, že pokračuji. To je pro mne podstatné," dodal Jarolím.

"Jsem velmi rádi, že jsme přivedli do Mladé Boleslavi tak zkušeného hráče, který už na úrovni Bundesligy i reprezentace něco dokázal. Věříme, že nám pomůže ke splnění našich cílů," uvedl prezident klubu Josef Dufek. "Velmi se těším na spolupráci, tím spíš, že budu první český trenér, který Jarolíma v Gambrinus lize povede," řekl kouč a sportovní ředitel Mladé Boleslavi Ladislav Minář.

Jarolím loni v létě zamířil do francouzského klubu Evian, kde však po necelých třech měsících z osobních důvodů skončil. "Po devítiletém působení v Hamburku je určitě těžké někde si zvykat a úroveň ve Francii mě trochu zklamala. Ten klub za nic nemůže, jsou to prakticky nováčci a začínali od nuly. Fotbalové zázemí jim tam ale dost chybělo," vysvětlil odchovanec pražské Slavie.

Poté se spekulovalo o jeho návratu do Hamburku. V posledních týdnech sice jednal s druholigovým německým Kaiserslauternem, nakonec se však rozhodl po letech v zahraničí vrátit do vlasti. V reprezentaci odehrál syn bývalého slávistického kouče Karla Jarolíma 29 zápasů.

Ševinský se vrací do Mladé Boleslavi, odkud v zimě 2009 přestoupil do Plzně. Podepsal smlouvu do léta 2015 a ve středu se zapojí do přípravy. "Pro Mladou Boleslav udělal hodně při prvním působení v jejím týmu a po jeho přestupu do Plzně jsme zůstali v přátelském kontaktu," uvedl Dufek.

"Velmi si vážím, že jde do Mladé Boleslavi opět hrát, a to v době, kdy s Plzní pravidelně startuje v evropských pohárech. V jeho osobě do boleslavského mužstva přichází kvalitní hráč a charakterní člověk," dodal.

V průběhu podzimu nastoupil Ševinský v Plzni do 14 ze 16 zápasů. Celkem si během kariéry za Drnovice, Mladou Boleslav a Plzeň připsal 178 ligových startů a 10 gólů. S Plzní vyhrál pohár, ligový titul a zahrál si i Ligu mistrů včetně zápasu proti Barceloně. V Mladé Boleslavi by měl pomoci zacelit díru po dlouhodobě zraněném kapitánovi Adrianu Rolkovi a o místo v sestavě by se měl poprat s Petrem Johanou a Radkem Dosoudilem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články