Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Mistrovství Evropy na dosah. Lvíčata jdou na Belgii a mohou slavit postup

Lovaň (Belgie) - Fotbalová reprezentace do 21 let se v Belgii chystá na předposlední utkání evropské kvalifikace. Pokud svěřenci Vítězslava Lavičky v Lovani zvítězí, zajistí si přímý postup na Euro 2017 v Polsku ještě před závěrečným říjnovým domácím duelem s Moldavskem. Přímý přenos utkání sledujte od 18:40 na ČT sport a našem webu.

Jednadvacítka ve čtvrtek vyhrála v Černé Hoře hladce 3:0, když všechny branky dala už v úvodních 16 minutách. Neporažená "Lvíčata" vedou tabulku skupiny o pět bodů před Belgií, která má jeden zápas k dobru.

První vzájemné měření sil loni v listopadu vyhrál český tým 1:0 a odstartoval tím sérii pěti kvalifikačních vítězství. Belgičané pak ještě podlehli Černé Hoře a naposledy měli velké problémy i na Maltě. Outsider dotáhl dvoubrankové manko a hosté rozhodli o "povinné" výhře 3:2 až v poslední minutě.

"Hráli jsme ligu například proti Anderlechtu, ve kterém byli asi čtyři Belgičané z jedenadvacítky. Byl to docela vyrovnaný zápas. Obecně se dá říci, že Belgičané moc nejsou na nějakou taktiku, hrají spíše na riziko i tam, kde by nemuseli," upozornil obránce Stefan Simič, který z AC Milán hostuje v belgickém Mouscronu.

Český tým bude znovu hodně spoléhat na Patrika Schicka. Útočník Sampdorie Janov se proti Černé Hoře trefil dvakrát a s deseti góly už je nejlepším střelcem celé kvalifikace.

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítka může v Belgii oslavit postup na mistrovství Evropy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články