Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mistři světa Italové nepostoupili na Poháru FIFA ze skupiny

Pretoria (JAR) - Úřadující mistři světa Italové utrpěli v posledním utkání základní skupiny na Poháru FIFA debakl 0:3 s Brazílií a turnaj pro ně skončil. Ze skupiny B dnes spolu s obhájci trofeje Brazilci postoupili fotbalisté USA, kteří porazili Egypt 3:0. V semifinále se Brazílie utká s domácí reprezentací Jihoafrické republiky. Výběr USA narazí na Španělsko, které neprohrálo už 35 zápasů za sebou a vyrovnalo světový rekord Brazílie z let 1993-1996.

Zatímco Brazilci měli postup jistý už před dnešním zápasem, Italové, Egypt a USA hráli o semifinále. O postupu Američanů, kteří měli nejhorší výchozí pozici, nakonec rozhodlo o jeden gól lepší skóre, než měli Italové.

Výběr USA poslal do vedení v 21. minutě útočník Charlie Davies. Když se trefil ve druhé půli Michael Bradley, stačil mu vzhledem k vývoji druhého duelu Itálie s Brazílií k postupu jediný gól. V 71. minutě se o něj postaral Clint Dempsey.

Ústřední postavou brazilského týmu byl útočník Luís Fabiano, který vstřelil v prvním poločase dva góly. Když si v závěru poločasu dal vlastní branku obránce Andrea Dossena, završil nejhorší první poločas Itálie za 52 let.

Kapitánovi italské reprezentace Fabiu Cannavarovi tak pořádně zhořkl 126. start v dresu Azzurri, kterým vyrovnal rekord Paola Maldiniho v počtu odehraných zápasů v národním týmu.

Skupina B:

Itálie - Brazílie 0:3 (0:3)

Branky: 37. a 43. Luís Fabiano, 45. vlastní Dossena. Rozhodčí: Archunida (Mex.). Diváci: 41 195.

Egypt - USA 0:3 (0:1)

Branky: 21. Davies, 63. Bradley, 71. Dempsey. Rozhodčí: Hester (N. Zél.). Diváci: 23 140.

Program semifinále:

Středa 24. června: 20:30 Bloemfontein: Španělsko - USA

Čtvrtek 25. června: 20:30 Johannesburg: Brazílie - JAR

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články