Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Minela roku! Brankář Enschede dostal gól z malé domů

Enschede - Je nejstarším fotbalistou, který nastoupil v této sezoně Ligy mistrů, na kontě má přes 500 odehraných zápasů, přesto se čtyřicetiletý brankář Sander Boschker dopustil zřejmě největší chyby tohoto ročníku elitní evropské pohárové soutěže. V úterním souboji s Tottenhamem při pokusu o odkop promáchl a pak jen sledoval, jak míč míří do prázdné branky.

Běžela 12. minuta, když se obrana Twente Enschede dostala pod tlak, který kapitán Peter Wisgerhof řešil malou domů na Boschkera. Ten se chystal míč napálit dopředu, ale balon mu na hrbolatém terénu přeskočil nohu a byl z toho úvodní gól zápasu. Oba týmy se nakonec rozešly smírně po remíze 3:3.

"To se prostě stává. Myslel jsem si, že míč mám, ale očividně tomu tak nebylo," prohlásil Boschker po utkání, které pro něj bylo premiérou v Lize mistrů a vzhledem k jeho věku zřejmě i derniérou. "S mými zkušenostmi jsem měl být připravený na to, že na tomhle povrchu se něco takového může stát," dodal gólman, který v profesionálním fotbale působí od roku 1989.



Teď se prý svému fotbalovému faux pas může jen smát, přesto si záznam gólu nehodlá pustit. "Teď rozhodně ne. Možná až mi bude padesát," řekl Boschker, který byl členem nizozemské reprezentace na mistrovství světa v JAR jako brankářská trojka.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články