Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Mičola s Ličkou přestoupili z Baníku do Brestu

Brest (Francie) - Námluvy mezi dvěma nejlepšími střelci Baníku a francouzským klubem jsou u konce. Ostravští fotbalisté Tomáš Mičola a Mario Lička jsou s konečnou platností novými posilami celku Stade Brest. Jednadvacetiletý útočník Mičola podle svého hráčského zástupce Pavla Pasky z agentury ISM podepsal s nováčkem francouzské ligy smlouvu na čtyři roky, osmadvacetiletý záložník Lička má kontrakt o rok kratší.

Bývalý mládežnický reprezentant Mičola dnes přímo v Brestu v doprovodu Jiřího Rosického ze zastupující agentury doladil podobu smlouvy a nováčkovi mezi francouzskou elitou se zavázal na čtyři roky. "Pro Tomáše je to ideální postupný krok v kariéře. Jedná se o tým ligového nováčka a má velkou šanci se v něm prosadit. Přirovnal bych to k dřívějšímu odchodu Vladimíra Šmicera do Lens," řekl Paska.

Odstupné zůstalo obchodním tajemstvím. Podle zákulisních informací Ostrava za svého útočníka dostane přibližně 750 tisíc eur (asi 19,3 milionu korun). Na druhou stranu Baník přišel o druhého nejlepšího střelce poslední sezony. Stříbrný medailista z mistrovství světa hráčů do 20 let před třemi roky mu sedmi góly pomohl k třetímu místu a postupu do předkola Evropské ligy. "Jsem rád, že to tak dopadlo. Teď už se můžu naplno soustředit na přípravu v novém klubu," uvedl Mičola.

Do Brestu ho z Baníku následuje i záložník Mario Lička. Za něj by Francouzi podle neoficiálních informací měli zaplatit asi čtvrt milionu eur (6,4 milionu korun). Na ostravské konto by tak postupně měla dorazit částka kolem jednoho milionu eur.

Brest míří mezi elitu se skromnými plány

V konkurenci velkoklubů bude myslet Brest hlavně na záchranu, a k té mu mají dopomoct i obě české posily. "Těším se na to. Vím, jaký fotbal se tam hraje. Doufám, že se prosadím a pomůžu mužstvu, aby se udrželo," dodal Lička. Ten si po anglickém Southamptonu a italském Livornu vyzkouší v dospělém fotbale třetí evropskou soutěž.

FC Baník Ostrava
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články