Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Messi vystřelil Barceloně výhru nad Atléticem a 23. ligový titul

Madrid – Fotbalisté Barcelony po roční odmlce, kdy titul získalo Atlético Madrid, vrací na trůn španělského mistra. Katalánci o tom rozhodli právě v duelu s posledním španělským šampionem, kterého na jeho hřišti zdolali 1:0, a celkově získal už třiadvacátý španělský titul. Jedinou branku utkání vstřelil Lionel Messi. Real Madrid tak ani po vítězství na půdě Espaňolu Barcelona 4:1 a hattricku Cristiana Ronalda nemá vzhledem ke čtyřbodové ztrátě šanci katalánský celek dohnat.

Slavící Lionel Messi z Barcelony
zdroj: REUTERS autor: Andrea Comas

Barcelona nastoupila k utkání na půdě Atlética bez útočníka Suáreze a dlouho se nemohla prosadit. Až v 65. minutě po kombinaci s Pedrem rozhodl o výhře Messi, který zaznamenal 41. gól v sezoně. Mistrovský titul ale není jedinou trofejí, kterou Barcelona může v této sezoně získat: 30. května ji čeká finále Španělského poháru s Bilbaem a o týden později se utká v Berlíně ve finále Ligy mistrů s Juventusem Turín.

"Minulý rok pro nás byl těžký a nebyli jsme dostatečně dobří, abychom se stali šampiony. Letos však hrajeme skvěle. Je to pro nás nejdůležitější trofej, přestože Liga mistrů je nejprestižnější soutěží. Liga je obtížná, neboť se střetáváme se všemi týmy, které v ní hrají," uvedl záložník Sergio Busquets.

Ronaldo se sice blýskl třemi góly v zápase na stadionu Espaňolu Barcelona, přesto se "Bílý balet" v tomto ročníku bude muset obejít bez titulu. Portugalského reprezentanta tak může těšit jen navýšení náskoku v čele tabulky střelců: na kontě má 45 zásahů, o čtyři více než Messi.

Atlético zatím nemá jisté třetí místo, neboť Valencie získala bod za remízu 1:1 s Celtou Vigo. Od osmé minuty sice prohrávala po gólu Hérnandeze, ale v druhém poločase Otamendiho branka udržela šanci Valencie na třetí pozici, zajišťující účast v základní skupině Ligy mistrů.

Dobře nezačala ani Sevilla v duelu s Almeríí, po půlhodině hry otevřel skóre útočník hostů Bifouma. V druhém poločase však zaúřadoval domácí záložník Iborra a dvěma góly otočil stav na konečných 2:1. Sevilla zůstala v tabulce na pátém místě, na čtvrtou Valencii ale ztrácí jediný bod. Almería zůstala na sestupové 19. pozici, a pokud CAS nezvrátí verdikt FIFA, po němž tým přišel o tři body kvůli dluhu za přestup hráče, už nemůže pomýšlet na záchranu.

K té udělala důležitý krok Granada, která zvítězila na hřišti San Sebastianu 3:0. Definitivně se zachránilo Getafe po remíze 1:1 s Eibarem, který naopak bude muset bojovat o udržení v závěrečném kole s poslední a jistě sestupující Córdobou. Dva body nad sestupovou hranicí je také La Coruňa, jež zvládla poměrem 2:0 duel s Levante.

Španělská fotbalová liga - 37. kolo:

Atlético Madrid - FC Barcelona 0:1 (65. Messi), Córdoba - Vallecano 1:2 (56.
Luso - 21. Baena, 78. Embarba), Elche - Bilbao 2:3 (32. a 45. Jonathas - 80.
Aketxe, 87. San José, 90.+2 Williams), Espaňol Barcelona - Real Madrid 1:4 (73.
Stuani - 59., 83. a 90.+1 Ronaldo, 79. Marcelo), FC Sevilla - Almería 2:1 (65. a
71. Iborra - 30. Bifouma), Getafe - Eibar 1:1 (33. Hinestroza - 36. Borja), La
Coruňa - Levante 2:0 (22. Lopo, 80. Juanfran), San Sebastian - Granada 0:3 (74.
El Arabi, 79. Ibanez, 88. Rochina), Valencie - Vigo 1:1 (71. Otamendi - 8.
Hernández), Villarreal - Málaga 2:1 (82. a 87. Moreno - 90. Darder).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články