Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Messi, Suárez a Neymar znovu řádili. Úspěšný Real Ödegaarda nenasadil

Barcelona – Trio Lionel Messi, Luis Suárez a Neymar opět dokázalo, že chemie mezi nimi funguje na výbornou. Pěti zásahy přispělo k jasné výhře Barcelony nad Getafe 6:0. Poloviční počet gólů dal Almeríi Real Madrid. Po šesté výhře v řadě ztrácí čtyři kola před koncem na první Barcelonu stále jen dva body. Na lavičce Realu už se objevil teprve šestnáctiletý Nor Martin Ödegaard, který se mohl stát nejmladším hráčem v historii soutěže, šanci ve hře však zatím nedostal.

Lionel Messi (vlevo) slaví společně s Luisem Suárezem vstřelenou branku
zdroj: ČTK/AP autor: Emilio Morenatti

Hvězdné útočné trio společně už v této sezoně nastřílelo 71 ligových gólů. Tolik branek nemá na kontě 18 z 20 španělských týmů. Ve všech soutěžích už trojice překročila o dvě branky hranici 100 gólů.

Skóre zápasu otevřel v 9. minutě z pokutového kopu Messi. Argentinský kanonýr, jenž v této sezoně zahodil penaltu ve čtyřech důležitých zápasech, tentokrát zvolil "dloubák" do středu branky po vzoru Antonína Panenky a uspěl.

Messi tak má nyní na kontě 38 ligových branek a o jedinou zaostává za Cristianem Ronaldem z Realu. Neymar zaokrouhlil svůj účet na 20 zásahů, Suárez dal 13 gólů.

Ve všech soutěžích společně dosáhli na součet 102 gólů. Messi se na tom podílel 49 zásahy, Neymar přidal 32 a Suárez, jenž si do konce října odpykával disciplinární trest, 21. Překonali tak rekordní stovku, na kterou v sezoně 2008/09 dosáhli Messi (38), Thierry Henry (26) a Samuel Eto'o (36).

Real měl proti 17. týmu tabulky výraznou převahu, ovšem na úvodní gól čekal 44 minut. Pak se však hezky položil do voleje z 20 metrů James Rodríguez a postaral se o stý gól svého týmu v sezoně. Real tuto hranici překonal už pošesté v řadě, zatímco předtím se mu to v historii povedlo jen jednou.

Hned po změně stran přišla rychlá akce Realu po pravé straně a stoper Dos Santos si Kroosův centr srazil do vlastní branky. V závěru pak výhru pečetil Arbeloa po Hernándezově přihrávce.

Valencia remizovala v dohrávce na hřišti Vallecana 1:1 a posunuli se na čtvrté místo tabulky zajišťující předkolo Ligy mistrů. Sevillu však na pátou příčku odsunuli pouze díky lepšímu skóre. "Netopýři" se mohli v případě vítězství na čtvrté příčce osamostatnit, ale s Vallecanem prohrávali od 19. minuty po brance Embarby.

Po hodině hry ale dostal červenou karty domácí Morcillo a přesilovku chvíli na to využil Parejo. Třináct minut před koncem se síly vyrovnaly po vyloučení Rodriga a do konce zápasu se už skóre nezměnilo. Sevilla porazila Eibar 3:1 zásluhou dvou branek Baccy z úvodní čtvrthodiny.

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:

FC Barcelona - Getafe 6:0 (9. z pen. a 47. Messi, 25. a 40. Suárez, 28. Neymar, 30. Xavi), Eibar - FC Sevilla 1:3 (51. Piovaccari - 7. a 15. Bacca, 64. Reyes), Real Madrid - Almería 3:0 (44. Rodríguez, 49. vlastní Dos Santos, 84. Arbeloa), Vigo - Málaga 1:0 (89. Nolito), Vallecano - Valencie 1:1 (19. Embarba - 66. Parejo),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články