Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Messi si finančně polepší, Barcelona s ním podepíše novou smlouvu

Barcelona – Den před rozhodujícím zápasem o španělský titul Barcelona oznámila, že se dohodla se čtyřnásobným nejlepším fotbalistou světa Lionelem Messim na prodloužení smlouvy. Podle španělských médií se argentinský kanonýr upíše Barceloně do roku 2019. Nynější kontrakt, který podepsal loni v únoru, má platnost do roku 2018.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/PA autor: Martin Rickett

Messi, jenž čelil v poslední době kritice za své výkony, si prý výrazně finančně polepší. Ročně by měl vydělat 20 milionů eur (549 milionů korun) oproti dosavadním 16, navíc může inkasovat dalších pět milionů eur za sezonu na bonusech.

Šestadvacetiletý Argentinec hraje za Barcelonu deset let a díky 354 gólům ze 424 utkání je už nyní nejlepším střelcem klubu v historii. V této sezoně i navzdory zdravotní pauze a údajnému poklesu formy nastřílel ve všech soutěžích 41 branek. V lize jich dal 28 a je druhý v tabulce střelců za svým velkým rivalem Cristianem Ronaldem z Realu Madrid (31).

V sobotu může Messi vybojovat s Barcelonou 23. ligový titul v historii klubu, pokud zvítězí v přímém souboji nad Atlétikem Madrid. Obhájci titulu ztrácí na Atlético tři body. Pro Messiho by to byl sedmý titul, třikrát vyhrál s Barcelonou také Ligu mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články