Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Messi otočil. V národním týmu Argentiny bude i nadále hrát

Buenos Aires – Po finálové porážce na Copa América byl natolik zklamaný, že oznámil konec v národním týmu. Po měsíci se však Lionel Messi rozmyslel. Hvězdný útočník Barcelony se nechal slyšet, že i nadále bude reprezentovat Argentinu.

Messi se rozhodl uzavřít reprezentační kapitolu své kariéry na konci června bezprostředně poté, co Argentinci podruhé za sebou propásli šanci vyhrát Copu Américu. Ve finále prohráli s Chile na penalty. Už tehdy jeho spoluhráči věřili, že mluvil v emocích a odchod z reprezentace přehodnotí. K setrvání v národním týmu ho osobním telefonátem přemlouval i prezident země Mauricio Macri.

Messi svůj postoj opravdu změnil. "Opravdu jsem o odchodu vážně přemýšlel. Ale láska k mé vlasti a tomuto dresu je prostě příliš velká," uvedl Messi v prohlášení, které médiím poskytl jeho manažerský tým.

Messi chce pomoci argentinskému fotbalu. "Myslím, že je v něm mnoho problémů, a nemám v úmyslu vytvářet další. Je spousta věcí, které se v argentinském fotbalu musí vyřešit, ale raději pomohu zevnitř, než abych to kritizoval zvenku," řekl.

Nový reprezentační trenér Edgardo Bauza ho tak může povolat k zápasům kvalifikace o postup na mistrovství světa 2018 proti Uruguayi a Venezuele, které Argentinu čekají na začátku září.

V reprezentačním dresu Messi nezáří tak jako na klubové úrovni. S Argentinou žádný velký titul nezískal. Byl mimo jiné u porážky v prodloužení ve finále MS 2014 s Německem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články