Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Messi: Chtěl jsem do týmu, který má šanci vyhrát Ligu mistrů. A Paříž je ideální místo

Získávat další trofeje a pomoci klubu k premiérovému triumfu v Lize mistrů. Tak zní hlavní motto Lionela Messiho pro novou etapu v kariéře, kterou spojil s Paris St. Germain. Kdy bude šestinásobný držitel Zlatého míče v dresu francouzského týmu debutovat, ještě není jasné.

Je nám líto, video expirovalo.
Messi chce s PSG vyhrát Ligu mistrů

"Jsem rád, že zde můžu být. Klub je nastaven na to vyhrávat trofeje, což je i můj cíl. Chci pořád růst, zlepšovat se a vítězit. Věřím, že se nám to společně podaří a naplníme veškeré klubové cíle," prohlásil Messi na první tiskové konferenci v Paříži. "Chtěl jsem do silného týmu, který má šanci na vítězství v Lize mistrů, a tohle je ideální místo," doplnil.

Vedle sedící prezident klubu Násir Al Chelajfí označil Messiho příchod za historický moment pro "klub a fotbal". "Každý zná Lea. Je to jediný hráč, který vyhrál šestkrát Zlatý míč, je to fotbalový kouzelník a vítěz. Když jsme do tohoto klubu před deseti lety přišli, lidé se nás ptali, co plánujeme. Jsem velmi rád za to, co se nám teď povedlo," prohlásil Al Chelafí.

Messi zopakoval, že odchod z Barcelony po 21 letech pro něj nebyl snadný. Kapitán argentinské reprezentace, považovaný za jednoho z nejlepších fotbalistů historie, odehrál v katalánském velkoklubu 778 soutěžních zápasů a se 672 brankami je suverénně jeho nejlepším střelcem. Mimo jiné s "Barcou" vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů a desetkrát španělskou ligu.

V týmu neprodloužil kontrakt, protože si ho Barcelona nemohla dovolit kvůli pravidlům finančního fair play španělské ligy. Do PSG tak Messi přišel jako volný hráč zadarmo a měl by si ročně vydělat zhruba 35 milionů eur (asi 890 milionů korun). Podepsal dvouletou smlouvu s opcí.

"Byla to ohromná změna. Všechno, co se stalo minulý týden, bylo opravdu náročné, rychlé a emotivní. Stále nemohu uvěřit tomu, co jsem v Barceloně prožil. Byl jsem tam prakticky od dětství," vzpomínal. "Od chvíle, co jsem ale přijel do Paříže, se tu cítím šťastný a chci už co nejdříve začít trénovat a hrát. Užívám si to tu od první chvíle a jsem připravený začít novou kapitolu svého života," řekl Messi a ocenil i rychlá a korektní jednání s PSG.

Tisíce fanoušků před Parkem Princů

V Paříži, kam dorazil i s rodinou a třemi syny, ho uvítaly tisíce fanoušků před stadionem. "Jsem vděčný, když vidím tolik lidí na ulicích. Byl jsem v Barceloně, když mi o tom novináři říkali. Bude to neuvěřitelný rok a budeme si to užívat," usmál se Messi. V novém týmu bude mít na dresu číslo 30, s nímž začínal v Barceloně. Svou tradiční desítku nechal Brazilci Neymarovi.

Al Chelajfí věří, že po Messiho příchodu zůstane další hvězda Kylian Mbappé, o kterého se zajímala řada evropských klubů v čele s Realem Madrid. Vedle Mbappého se Messi na hřišti potká právě i s Neymarem. Kdy nastoupí k prvnímu zápasu v novém dresu, zatím neví. "Měl jsem doteď dovolenou, takže netuším. Mluvil jsem včera s trenéry a budu potřebovat nějaký čas na přípravu. Začnu s tréninkem a doufám, že budu co nejdřív připravený. Až trenéři řeknou, že je čas, půjdu do toho," uvedl.

Pikantní by podle něj bylo, kdyby v budoucnu narazil na Barcelonu. "Bylo by velmi hezké se tam vrátit a věřím, že by to proběhlo i s fanoušky v hledišti. Asi by bylo velmi zvláštní hrát tam v jiném dresu, ale může se to pochopitelně stát," dodal Messi.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články