Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mehanovič zmrazil stadion U Nisy, severočeské derby skončilo remízou

Liberec ‒ Gól střídajícího Mirzada Mehanoviče rozhodl o dělbě bodů v prestižním utkání mezi Libercem a Jabloncem. Domácím zajistil vedení krátce po změně stran Radim Breite, ale bosenský ofenzivní záložník těsně před koncem vyrovnal. Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského prodloužili sérii bez porážky před vlastními příznivci, úhlavní rivalové navázali na nerozhodné výsledky se Slavií a Plzní.

Utkání Liberec - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec byl v úvodu výrazně aktivnější. Už v sedmé minutě mohl otevřít skóre Doležal, ale zblízka trefil břevno. Následný gól Beneše nebyl uznán kvůli ofsajdu a vzápětí aktivní Doležal o kousek přestřelil.

Domácí se probudili až kolem 30. minuty. Vyrovnali hru a vypracovali si první zajímavé příležitosti skórovat. Tvrdou ránu Breiteho však vyrazil gólman Hrubý a Souček z voleje těsně minul branku.

Slovan to nicméně mrzet dlouho nemuselo, neboť skvěle vykročil do druhého poločasu. Ve 47. minutě našel Vůch v pokutovém území Breiteho, jenž se zbavil bránícího Beneše a střelou k tyči překonal Hrubého.

V dalších minutách se hrálo spíš v prostorech mezi šestnáctkami a oběma týmům chyběla přesnost. V jedné z mála šancí selhal liberecký bek Mikula, když špatnou přihrávkou připravil spoluhráče o možnost zvýšit náskok.

Severočeský rival naopak z poslední akce vyrovnal. Souček nešťastně odvrátil míč k Mehanovičovi, který ho pohotově poslal do branky. 

28. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - FK Jablonec 1:1 (0:0)

Branky: 47. Breite - 90.+4 Mehanovič. Rozhodčí: Orel - Myška, Melichar. ŽK: Souček, Dúbravka - Masopust, V. Kubista, Zelený, Trávník, Mehanovič. Diváci: 5400.

Liberec: Dúbravka - Mikula, Karafiát, Kúdela, Kerbr - Souček - Ekpai, Breite, Bosančič (90.+1 Obročník), Vůch (85. Voltr) - Baroš (89. Coufal). Trenér: Trpišovský.

Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - V. Kubista - Diviš (84. Kysela), Trávník, Masopust (62. Mehanovič) - Doležal, Mihálik (73. Považanec). Trenér: Klucký.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Do utkání jsme špatně vstoupili, na rozdíl od Jablonce, který měl 20 minut výborný pohyb a hrál ve velkém tempu. Byli jsme takoví ustrašení a hlavně jsme nehráli to, co jsme chtěli. Celkově jsme byli první poločas horší, až ke konci se nám začalo dařit, ale špatně jsme situace řešili a chyběl nám hlad směrem k brance. Druhý poločas jsme zahájili dobře a vstřelili branku. Pak to utkaní sklouzlo k tomu, že Jablonec začal trošku nakopávat míče a hrát výš. Neuhráli jsme tři body, protože jsme pokazili brejkové situace. Poslední nákop a balon naslepo, propadly nám tam tři osobní souboje a krásný gól Mehanoviče. Vedeme 1:0 a necháme si dát branku ani ne v poslední vteřině."

Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Do utkání jsme vstoupili velice aktivně. Měli jsme tam hodně prostoru na obou stranách. Dostávali jsme se do dobrých protiútoků, které jsme nedokázali brankově proměnit. Jednou jsme trefili břevno a myslím, že první půle byla z naší strany velice aktivní. Ve druhé půli začal Liberec hrát trošku jiným způsobem. Neměli jsme tolik prostoru, bylo to vyrovnané a po naší chybě jsme dostali branku. Pak to bylo vabank, nahoru dolů. Podařilo se nám vyrovnat v 94. minutě. Myslím, že ten bod je z naší strany úplně zasloužený, neboť jsme nebyli horším mužstvem."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články