Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Trapattoni nechápal, co jeho obrana hrála

Poznaň - Fotbalisté Irska prožili po 24 letech hodně nepovedený návrat na evropský šampionát. Ve čtrnácti utkáních před mistrovstvím inkasovali pouhé tři branky, v neděli jim ale stejný počet gólů nasázelo za jediný zápas Chorvatsko. Proslulý defenzivní stratég na irské lavičce Ital Giovanni Trapattoni ani jeho hráči si neuměli vysvětlit, co se s jindy pevnou obranou stalo.

Giovanni Trapattoni
zdroj: GettyImages autor: Jamie McDonald

"Musíme si vyjasnit, co se v první půli vlastně dělo. Dostali jsme gól hned po necelých třech minutách, možná to na mužstvu zanechalo psychické stopy. Sice jsme vyrovnali, ale pak jsme dostali druhý gól z dvoumetrového ofsajdu," řekl nejstarší trenér na šampionátu. Chorvatský útočník Jelavič stál v době střely spoluhráče Modriče opravdu v ofsajdu, míč mu pak ale po nepovedeném odkopu přihrál irský zadák Ward.

Ostrované litovali, že svému soupeři cestu za třemi body usnadnili. "Dostali jsme góly v hodně špatném čase. Dvakrát na startu poločasu, jednou těsně před přestávkou. Navíc jsme dělali chyby jako na žákovské úrovni," zlobil se záložník Keith Andrews. Kouč Trapattoni prý svůj tým chvílemi ani nepoznával. "Vůbec to nevypadalo jako naše ostatní výkony, v řadě zápasů jsme hráli mnohem lépe. Dnes jsme hlavně v prvním poločase zaostávali, soupeř nás převyšoval v záloze. Nebyli jsme zvyklí dostávat branky, teď jsme dostali tři," posteskl si třiasedmdesátiletý kouč.

Chorvatsko potvrdilo, že by mohlo být černým koněm turnaje, a na výhru se ani moc nenadřelo. "Od první minuty jsem byl přesvědčený, že budeme lepším týmem. Byli jsme kreativnější, kontrolovali jsme zálohu a naše křídla byla nebezpečná. Irsko neprohrálo čtrnáct zápasů, takže jsme museli předvést opravdu dobrý výkon, abychom zvítězili," pochvaloval si trenér Slaven Bilič, který po turnaji u národního týmu skončí.

Rád by se rozloučil velkým úspěchem. K tomu jeho svěřenci potřebují ve skupině předstihnout jednoho z favoritů - Španělsko, nebo Itálii. Právě se squadrou azzurrou se Chorvaté utkají v dalším zápase skupiny C ve čtvrtek. "Myslím, že k postupu bude stačit ještě jedna výhra. Italský tým hraje jiným stylem než irský. Sice nejsou tak dobří jako na minulých světových šampionátech, ale přesto je považuji za jednoho z favoritů," podotkl Bilič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články